Inici » Un nou llibre que explora les masculinitats i les dissidències de gènere a través de la cultura popular

Un nou llibre que explora les masculinitats i les dissidències de gènere a través de la cultura popular

by PREMIUM.CAT
un home amb barba davant d'un prestatge de llibres amb llibres i una pintura d'un home al fons, Ahmed Karahisari, david lazar, un retrat de personatges, els automatistes

Eloi Fernández Porta, un escriptor polifacètic

Eloi Fernández Porta és un escriptor, assagista i autor d’obres com Afterpop i Homosampler. Recentment, ha publicat un nou llibre sota el segell d’Anagrama titulat Medianenas & milhombres. La evolución morbosa (2008-2020). Aquest llibre és un compendi de cròniques en les quals l’autor explora les noves i velles masculinitats, així com les dissidències de gènere, a través de la cultura popular.

Una mirada crítica i analítica

Fernández Porta utilitza els estudis culturals com a marc per a la seva crítica i anàlisi. A través d’exemples de l’Espanya més casposa i cañí, l’autor examina els estereotips i els clixés que han influït en les expressions de gènere i en allò que és considerat no-normatiu. Aquesta mirada crítica i analítica ens permet comprendre com aquestes idees s’han infiltrat en la societat espanyola i fins i tot en la cultura nord-americana.

Explorant referents i icones

En aquest llibre, Fernández Porta ens guia a través dels seus referents i icones, des de Batman i Robin fins al Misterio de Caviria d’Antoni Hervás. Mitjançant aquests exemples, l’autor ens mostra com les masculinitats i les dissidències de gènere s’han manifestat en la cultura popular i com han evolucionat al llarg del temps.

Una crònica amb diversitat d’estils

Cada crònica en aquest llibre presenta un estil diferent, una manera única d’abordar qüestions complexes. Fernández Porta és un mestre en l’ús del llenguatge i ens fa riure amb les seves al·legories. A través d’aquesta diversitat d’estils, l’autor ens convida a reflexionar sobre les masculinitats i les dissidències de gènere en la literatura, l’art i les indústries culturals.

Una crítica a la masculinitat en la literatura

Fernández Porta també aborda el tema del masclisme en la literatura i com aquest s’ha construït i integrat a la indústria editorial. En una entrevista per a El Mundo, Rebeca Yanke reflexiona sobre aquest tema i posa de manifest la presència del sexisme hipster i les fal·làcies de les subcultures transformadores. Aquesta crítica a la masculinitat en la literatura ens convida a qüestionar el cànon i a explorar noves perspectives.

Conclusió

En resum, Medianenas & milhombres. La evolución morbosa (2008-2020) és un llibre que ens convida a explorar les masculinitats i les dissidències de gènere a través de la cultura popular. Amb una mirada crítica i analítica, l’autor ens guia a través dels seus referents i icones, i ens convida a reflexionar sobre com aquestes idees s’han manifestat en la societat i en la cultura. Amb una diversitat d’estils i una crítica a la masculinitat en la literatura, aquest llibre és una lectura imprescindible per a tots aquells interessats en aquests temes.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00