Inici » L’Escenari Econòmic Espanyol: Creixement i Desafiaments

L’Escenari Econòmic Espanyol: Creixement i Desafiaments

by PREMIUM.CAT
Una infografía detallada que ilustra el "crecimiento" de la "economía española" en 2024, destacando un aumento de "3.2%" en comparación con el año anterior. El fondo presenta un mapa estilizado de España, con flechas que indican 'demanda interna' que contribuye '2.8 puntos' al crecimiento del PIB y 'demanda externa' contribuyendo '0.3 puntos'. Un gráfico de barras muestra un crecimiento trimestral del PIB de '0.8%' en los últimos tres meses del año, con una comparación con el trimestre anterior. Se incluyen íconos que representan 'consumo de hogares' y 'gasto de administración pública', que muestran un crecimiento '1%' y '0.3%' respectivamente. La infografía también muestra una sección sobre 'Formación de capital' con una variación '2.9%', y un gráfico de línea que representa 'exportaciones' y 'importaciones', con cambios '0.1%' y '1.4%' respectivamente. Los sectores de la economía están representados con indicadores de crecimiento positivos, excepto los 'sectores primarios', que muestran una disminución de '

Creixement Sostenible en el Context Actual

L’economia d’Espanya ha registrat un increment del 3,2% durant el 2024 en comparació amb l’any anterior, tal com revela l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Aquesta xifra coincideix amb les previsions realitzades a finals de gener, que apuntaven a un comportament positiu del PIB.

Demandes Internes i Externes: Un Anàlisi Detallat

La demanda interna ha estat un factor clau, aportant 2,8 punts al creixement del PIB, amb un increment de 1,1 punts en relació amb el 2023. En canvi, la demanda externa ha contribuït amb només tres dècimes, una caiguda de set respecte a l’any anterior.

Dades Trimestrals i Evolució Recent

Analitzant el PIB per trimestres, s’observa un increment del 0,8% en els darrers tres mesos de l’any, mantenint-se similar al tercer trimestre. La demanda nacional va aportar 1,2 punts al creixement trimestral, mentre que la demanda externa va experimentar una disminució de quatre dècimes.

Despeses i Inversions: Tendències a Tenir en Compte

Les llars han vist un increment del 1% en la seva despesa de consum final, mentre que les administracions públiques han contribuït amb un creixement de tres dècimes. La formació bruta de capital va mostrar un notable augment del 2,9%, reflectint un interès renovat en inversions.

Comportament de les Exportacions i Importacions

En el capítol de comerç exterior, les exportacions de béns i serveis van augmentar només un 0,1%, una disminució significativa de tres dècimes en comparació amb el tercer trimestre. Les importacions, però, van experimentar un creixement del 1,4%, amb un increment de quatre dècimes respecte al període anterior.

Sectorial: Anàlisi de les Branques Econòmiques

Pel que fa a l’oferta, les dades mostren que tots els grans sectors han tingut un rendiment positiu, excepte les branques primàries. Les indústries han registrat un creixement de tres dècimes, amb la indústria manufacturera accelerant fins a un 0,5%. En contraposició, les branques primàries han caigut un 0,7%.

Dades Interanuals i Perspectives Futures

En el quart trimestre, la variació interanual del PIB va ser del 3,4%, un increment d’una dècima respecte al trimestre anterior. La demanda interna va contribuir amb 3,6 punts, mentre que la demanda externa va tenir un impacte negatiu de -0,2 punts.

El Futur de l’Economia Espanyola

En resum, el valor afegit brut de les branques industrials va augmentar un 2,7%, amb un increment del 3,7% en la indústria manufacturera. No obstant això, la construcció i els serveis han vist caigudes significatives, amb disminucions del 2,6% i 3,8%, respectivament. Aquesta situació presenta un repte per a l’economia espanyola, que haurà de trobar maneres de revitalitzar els sectors afectats mentre manté el creixement en els àmbits més robustos.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00