Inici » Noves tècniques de cocció per al costellam de porc

Noves tècniques de cocció per al costellam de porc

by PREMIUM.CAT
una dona amb uniforme de xef davant d'un plat de menjar sobre un taulell, Adrienn Henczné Deák, fotografia d'aliments professional, una foto d'estoc, premsa privada

Introducció

En aquest article, et presentarem noves tècniques de cocció per preparar el deliciós costellam de porc. La nostra experta cuinera catalana, Ada Parellada, coneguda per reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, ​​ha desenvolupat tres maneres diferents de cuinar aquest plat. Continua llegint per descobrir com cuinar un costellam a baixa temperatura al forn, un costellam a la cassola i un costellam bullit i al forn en dues coccions.

1. Costella a baixa temperatura al forn

Aquesta tècnica de cocció és perfecta per obtenir una carn tendra i sucosa. Aquí tens els ingredients que necessitaràs:

– Un costellam de quatre varetes

– 40 g de mostassa a l’antiga

– Una cullerada d’orenga

– Una culleradeta d’all en pols

– 1 culleradeta de sucre

– Mitja culleradeta de pebre vermell

– 100 g de salsa barbacoa

– Puré de patata

Segueix aquests passos per preparar el costellam a baixa temperatura al forn:

– Barreja la mostassa a l’antiga, l’orenga, l’all en pols, el sucre i el pebre vermell.

– Embetuna el costellam amb aquesta barreja i embolica’l amb paper de forn i paper d’alumini.

– Forneja a 135 °C durant dues hores.

– Desenvolupa el costellam i embetuna’l amb salsa barbacoa.

– Enrotlla’l en paper de forn i enforna’l a 200 ° C durant 30 minuts.

– Serveix el costellam amb puré de patata.

2. Costella a la cassola

Si preferiu una cocció més tradicional, aquesta tècnica és perfecta per a tu. Aquests són els ingredients que necessitaràs:

– 4 costelles separades individualment

– Una ceba

– Un tros de gingebre

– 50 ml de salsa de soja

– 100 g de salsa barbacoa

– 200 ml de cervesa

Segueix aquests passos per preparar el costellam a la cassola:

– En una cassola, daura les costelles per fondre el greix.

– Afegeix-hi la ceba, el gingebre, la salsa de soja i la salsa barbacoa.

– Cobreix amb cervesa i aigua.

– Cuina a foc baix i tapat durant dues hores.

– Destapa i cuina lentament durant uns 30 minuts fins a obtenir una salsa lligada.

3. Costellar bullit i al forn (en dues coccions)

Aquesta tècnica combina el bullit i el fornejat per obtenir un sabor deliciós. Aquests són els ingredients que necessitaràs:

– Un costellam de 4 costelles

– 2 pastanagues

– Les parts verdes del porro

– Mitja cap d’alls

– 2 fulles de llorer

– Unes branques de farigola

Per a la salsa posterior:

– El cap d’alls bullida

– 50 g de mostassa

– 100 g de ketchup

– 1 cullerada de salsa Perrins

– 1 culleradeta de pebre vermell

– 1 cullerada de sucre

– 1 cullerada de salsa de soja

– 100 ml de vi blanc

– 200 ml de brou de les costelles

Segueix aquests passos per preparar el costellam bullit i al forn:

– Bull el costellam amb les pastanagues, el llorer, el porro, el cap d’alls i la farigola.

– Prepara la salsa barrejant la mostassa, el ketchup, la salsa Perrins, el pebre vermell, el sucre, la salsa de soja, el vi blanc i el brou.

– Col·loca les verdures i el costellam bullit en una safata de forn.

– Embetuna el costellam amb els alls bullits aixafats i cobreix amb la salsa.

– Forneja a 200 °C durant 30 minuts fins que quedin daurades.

– Serveix el costellam amb la salsa i les verdures.

Conclusió

Ara que coneixes aquestes noves tècniques de cocció per al costellam de porc, podràs sorprendre els teus convidats amb plats deliciosos i originals. Posa’t el davantal i gaudeix de la cuina!

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00