Inici » Receptes delicioses amb peix blanc

Receptes delicioses amb peix blanc

by PREMIUM.CAT
un plat blanc cobert amb un tros de peix i verdures a sobre d'una taula de fusta al costat d'una forquilla, Carpoforo Tencalla, fotografia professional d'aliments, una fotografia d'estoc, fotorealisme

Introducció

La nostra xef Ada Parellada, experta a reinventar els plats tradicionals de Catalunya al seu restaurant Semproniana a Barcelona, ​​proposa un nou enfocament per facilitar la cuina diària. En aquesta ocasió, se centra en el peix blanc i presenta tres delicioses receptes que es poden preparar amb aquesta base. Segueix el vídeo pas a pas per descobrir com cuinar un clàssic peix al forn, una torrada de peix blanc i un llobarro amb crema de pastanaga. Posa’t el davantal i gaudeix d’aquestes preparacions delicioses!

Recepta 1: Peix al forn

Ingredients

– 4 filets de peix blanc
– 3 patates
– 1 pebrot vermell
– 2 cebes
– 200 ml de vi blanc
– Oli d’oliva
– Sal
– 3 dents d’all
– Vinagre de Xerès
– 1 cullerada de pebre vermell

Elaboració

1. En un bol, barreja les patates, les cebes i el pebrot tallats a làmines fines. Assaoneu-ho i afegiu-hi oli. Distribuïu la barreja en una safata de forn i afegiu-hi un rajolí d’oli i vi blanc. Forneja a 180 °C durant 25 minuts.
2. Retireu la safata del forn i col·loqueu els filets de peix amb la pell cap amunt. Assaona i forneja durant 12 minuts.
3. Prepara un refregit d’alls. Pela i talla els alls a làmines. En una paella amb oli calent, cuina els alls a foc lent fins que estiguin daurats. Afegeix-hi el vinagre i cuina-ho per uns minuts. Apaga el foc i afegeix-hi el pebre vermell. Remena bé.
4. Retira la pell del peix i serveix-la juntament amb el refregit d’alls.

Recepta 2: Torrada de peix blanc

Ingredients

– 1 llobarro
– 200 g de sal
– 100 g de sucre bru
– Gingebre fresc
– 1 remolatxa cuita
– Maionesa, julivert picat, mostassa
– Pa de llavors torrat
– All-porro
– Sèsam

Elaboració

1. Barreja la sal i el sucre bru. Col·loca una capa d’aquesta barreja en un recipient i col·loca a sobre els filets de llobarro. Unta els filets amb gingebre picat i col·loca làmines de remolatxa a sobre. Cobreix completament amb la barreja de sal i sucre.
2. Deixa marinar durant almenys 6 hores i màxim 12 hores. Després retira la barreja de sal i sucre i renta els filets per eliminar l’excés de sal. Asseca’ls bé.
3. Retira la pell del llobarro i talla-la a làmines fines. Prepara una barreja de maionesa, julivert picat i mostassa. Unta el pa de llavors amb aquesta barreja i col·loca a sobre el peix marinat. Decora amb all-porro i sèsam.

Recepta 3: Lubina amb crema de pastanaga

Ingredients

– 4 filets de llobarro
– 2 pastanagues
– 100 g de mantega
– Sal i pebre
– Tomàquets
– 1/2 pebrot vermell
– Herbes de Provença
– Un grapat de tàperes
– Uns quants cogombres
– 1 pastanaga
– 1 carbassó
– 1/2 ceba tendra

Elaboració

1. Prepara la crema de pastanaga. Pela i talla les pastanagues a glaçons. En una cassola, sofregiu les pastanagues amb la mantega a foc lent durant uns vint minuts. Cobreix amb aigua i cuina a foc lent durant quinze minuts. Tritura fins a obtenir una crema suau. Assaona al gust.
2. Prepara la picada. Pica finament la pastanaga, el carbassó, la ceba tendra, els cogombres i les tàperes. Barreja tots els ingredients.
3. Cuina els filets de llobarro en una paella amb la pell cap avall durant uns minuts fins que s’enlairin fàcilment. Doneu-los la volta i daureu per l’altra banda.
4. Al plat, col·loca una base de crema de pastanaga. A sobre, col·loca els filets de llobarro amb la pell cap avall i cobreix amb la picada. Decora amb tomàquets tallats per la meitat, làmines fines de pebrot vermell, herbes de Provença i un rajolí d’oli.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00