Inici » Diversitat de nacionalitats i experiències a Sant Feliu de Llobregat

Diversitat de nacionalitats i experiències a Sant Feliu de Llobregat

by PREMIUM.CAT

Introducció

Sant Feliu de Llobregat és una ciutat que acull persones de més de 90 nacionalitats diferents, amb una gran diversitat cultural i experiències de vida. Aquesta diversitat és el reflex de la migració i la globalització que caracteritza el món actual. En aquest article, explorarem les històries de diverses dones migrades que han trobat a Sant Feliu un nou lloc on establir-se i construir un futur millor per a elles i les seves famílies.

Històries de vida

Natàlia Rodríguez, Kelly Panduro, Susana Buitrago i Estela Morales són algunes de les dones que han arribat a Sant Feliu de Llobregat en els darrers anys. Cada una d’elles ha viscut una experiència migratòria única i ha superat diferents reptes per adaptar-se a la nova cultura i trobar el seu lloc en aquesta ciutat acollidora.

El fotoperiodista Raül Clemente ha capturat les seves històries en un vídeo titulat ‘Veus de dones migrades a Sant Feliu de Llobregat’. Aquest projecte, presentat recentment a l’Aula de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc, ens permet conèixer de primera mà les seves experiències, sentiments i perspectives de futur.

Experiències i perspectives

En el vídeo, les dones comparteixen les seves experiències des que van marxar dels seus països d’origen fins a la seva arribada a Sant Feliu. Expliquen els reptes que han hagut de superar, les seves situacions actuals i les seves il·lusions per al futur. Els diferents escenaris de la ciutat, com la plaça de la Solidaritat, la plaça Lluís Companys i el Parc Nadal, serveixen com a teló de fons per a les seves reflexions.

La regidora de Solidaritat i Agermanaments, Núria Carrera, ha destacat la importància de les veus d’aquestes dones migrades i la seva lluita per adaptar-se i prosperar en una nova societat. L’alcaldessa Lourdes Borrell ha reivindicat Sant Feliu com una ciutat acollidora que valora la diversitat i fa sentir a tothom part de la comunitat.

Raül Clemente, fotoperiodista i autor del vídeo, ha explicat el procés de creació de la peça i ha agraït la valentia de les dones que han participat en el projecte. Aquest vídeo és un testimoni de la força i la resiliència de les dones migrades i una oportunitat per conèixer i comprendre les seves vivències.

Una comunitat en creixement

Algunes de les protagonistes del vídeo han arribat a Sant Feliu en els últims dos anys, mentre que altres ja porten més de dues dècades vivint en aquesta ciutat. Totes elles destaquen la importància de formar part d’una comunitat acollidora i solidària que les ha ajudat a integrar-se i a sentir-se com a casa.

Les dones migrades han trobat suport i comprensió en altres membres de la comunitat, que han compartit les seves pròpies experiències i han ofert orientació i suport en el procés d’adaptació. Aquesta xarxa de suport és fonamental per a les dones migrades, ja que els permet superar els obstacles i construir una nova vida en un entorn desconegut.

Reflexions i reptes

Durant l’acte de presentació del vídeo, les dones han tingut l’oportunitat de reflexionar sobre la seva experiència migratòria i compartir les seves inquietuds i reptes. Han posat de manifest la importància de rebre informació clara i precisa per part de les administracions, ja que sovint es troben amb dificultats per conèixer els seus drets i els recursos disponibles.

Les dones també han destacat la importància de l’aprenentatge de la llengua i la cultura catalanes com a eina per a la integració i la participació plena en la vida de la ciutat. Han valorat positivament els cursos de català i altres activitats formatives que els han permès conèixer millor la seva nova llar i establir vincles amb altres membres de la comunitat.

Una oportunitat per al debat

Després de la projecció del vídeo, s’ha celebrat una taula rodona amb la participació de l’activista Aurea Ayón, l’exregidora Fàtima Taleb i la dinamitzadora Amal Ait Blal. En aquest debat, s’han abordat temes com el feminisme racialitzat, la llibertat religiosa i la interculturalitat, posant de manifest la importància de la diversitat i el respecte en una societat plural i inclusiva.

Conclusió

El projecte ‘Veus de dones migrades a Sant Feliu de Llobregat’ ens mostra la riquesa i la diversitat de la ciutat, així com les històries de superació i resiliència de les dones migrades. Aquestes veus ens recorden la importància de la solidaritat, la comprensió i la igualtat en la construcció d’una societat més justa i inclusiva per a tothom.

Si voleu conèixer més sobre aquest projecte i sumar-vos a ell, podeu fer-vos socis de premium.cat i donar suport al periodisme independent i de proximitat.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00