Inici » La Selectivitat a la Universitat de Barcelona: Un Aire d’Estiu i Expectatives

La Selectivitat a la Universitat de Barcelona: Un Aire d’Estiu i Expectatives

by PREMIUM.CAT
un grup d'estudiants asseguts als escriptoris d'una aula amb llibres i papers davant d'ells, Évariste Vital Luminais, focus dur, una foto d'estoc, escola de barbizon

Un Ambient Estival a la Facultat d’Economia i Empreses

A la Facultat d’Economia i Empreses de la Universitat de Barcelona (UB) ja es comença a respirar olor d’estiu. Aquest dijous els més de 42.500 alumnes matriculats a les proves d’accés a la universitat (PAU) fan l’últim esprint per acabar la selectivitat. La primera prova del dia -i l’única per alguns- ha estat ‘Llengua i Literatura catalana’, un altre dels grans reptes d’aquesta marató d’avaluacions. Els nervis del primer dia ja no es veuen en els rostres dels estudiants, i més després d’un examen de català que ha sigut “molt assequible”.

Diversitat d’Eleccions i Percepcions

Bona part dels estudiants consultats han escollit l’opció B de la prova, motivats pel tema sobre intel·ligència artificial. Alguns han trobat aquesta opció més còmoda i han expressat confiança en aprovar-la amb bona nota. No obstant això, hi ha també qui ha optat per l’opció A per evitar tecnicismes sobre la intel·ligència artificial.

Preocupacions i Canvis Futurs

Els estudiants expressen dubtes sobre les penalitzacions per faltes d’ortografia i les lectures obligatòries de batxillerat. Aquestes preocupacions es veuran modificades amb les noves proves d’accés a la universitat que s’aplicaran el 2025.

L’Atzar de les Vacances d’Estiu

Després de l’examen, els estudiants es divideixen entre la preparació per altres proves i l’inici de les vacances d’estiu. Mentre alguns enfronten els reptes pendents, altres ja gaudeixen de l’alliberament de les PAU i comencen a planificar les seves vacances.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00