Diversitat de nacionalitats a Sant Feliu de Llobregat
Actualment, Sant Feliu de Llobregat és un lloc de residència per a persones de més de 90 nacionalitats diferents, incloent moltes dones. Aquesta diversitat cultural enriqueix la ciutat i crea una comunitat vibrant i inclusiva. Entre les dones que han arribat a Sant Feliu en els últims anys, destaquen la Natàlia Rodríguez, la Kelly Panduro, la Susana Buitrago i l’Estela Morales. Cada una d’elles té una història única i una experiència migratòria que ha influït en les seves vides.
El projecte ‘Veus de dones migrades a Sant Feliu de Llobregat’
A partir dels cursos de formació i acollida als quals aquestes dones han assistit, va sorgir la idea de documentar les seves experiències i testimonis. El fotoperiodista Raül Clemente va capturar aquests relats en un vídeo titulat ‘Veus de dones migrades a Sant Feliu de Llobregat’. Aquest projecte va ser presentat recentment a l’Aula de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc com a part de les celebracions del Dia Internacional de la Dona a la ciutat.
El testimoni de les dones migrades
El vídeo ofereix una visió directa de l’experiència migratòria de les dones, des de la seva arribada a Sant Feliu fins a la seva integració a la comunitat. Les dones comparteixen els seus sentiments, inquietuds i perspectives sobre el futur des de diversos llocs emblemàtics de la ciutat, com la plaça de la Solidaritat, la plaça Lluís Companys i el Parc Nadal. Aquestes veus són un testimoni de la fortalesa i la diversitat que caracteritza Sant Feliu de Llobregat.
Reconeixement i suport a les dones migrades
Durant la presentació del vídeo, la regidora de Solidaritat i Agermanaments, Núria Carrera, va destacar la importància de reconèixer i valorar la lluita d’aquest col·lectiu de dones amb experiències diverses. L’alcaldessa Lourdes Borrell va reivindicar Sant Feliu com una ciutat acollidora que acull i integra les persones migrants. El fotoperiodista Raül Clemente, autor del vídeo, va agrair la valentia de les dones que han participat en aquest projecte.
La perspectiva de les dones migrades
Algunes de les protagonistes del vídeo van assistir a la presentació, incloent-hi la Natàlia Rodríguez, la Kelly Panduro, la Susana Buitrago i l’Estela Morales. Aquestes dones, que han arribat a Sant Feliu en els últims dos anys, van compartir les seves experiències i reflexions. L’Estela Morales, que resideix a la ciutat des de fa vint anys, va destacar com formar part del vídeo li ha permès retrobar-se amb la seva pròpia realitat i veure com ha evolucionat com a persona. Les dones van parlar de la importància de tenir suport i informació clara per afrontar els reptes de la vida a Sant Feliu com a migrants.
Una mirada més enllà del vídeo
Després de la projecció del vídeo, es va dur a terme una taula rodona amb la participació de l’activista Aurea Ayón, l’exregidora de l’Ajuntament de Badalona Fàtima Taleb i la dinamitzadora del grup de dones diverses de Sant Feliu, Amal Ait Blal. Aquest debat va abordar temes com el feminisme racialitzat, la llibertat religiosa i la interculturalitat, aportant una perspectiva més ampla sobre les qüestions relacionades amb les dones migrades.
Suma’t al projecte
Si vols formar part d’aquest projecte que promou el periodisme independent i proper, pots fer-te soci de premium.cat i accedir a tot el contingut exclusiu. La quota anual és de 40 euros i així ajudaràs a mantenir aquest tipus de projectes que posen en valor les veus de les dones migrades a Sant Feliu de Llobregat.