Inici » La construcció de la Ciutat Esportiva del Girona: una realitat a Vilablareix

La construcció de la Ciutat Esportiva del Girona: una realitat a Vilablareix

by PREMIUM.CAT

Un Pas Estratègic per al Creixement del Girona

GironaGrues i camions ja desfilen per Vilablareix, on el Girona ha començat, després d’un llarg temps d’espera, la construcció de la primera fase de la seva futura Ciutat Esportiva. La setmana passada, l’Ajuntament va donar el vistiplau a les obres. La decisió va arribar un any més tard de l’anunci del club gironí, que espera traslladar-hi el seu primer equip a l’estiu, en una temporada plena de canvis. No només deixarà La Vinya, el centre d’entrenament actual, ubicat al PGA de Caldes de Malavella, sinó que transformarà Montilivi per complir les exigències de la UEFA, que no permet ocupar les graderies retràctils en les seves competicions.

Un Projecte Amb Diverses Complexitats

El procés de construcció de la Ciutat Esportiva del Girona no està sent fàcil. A més dels retards acumulats per la paperassa, l’oposició de l’Associació de Naturalistes de Girona i d’altres col·lectius, com Salvem Vilablareix Rural i Unió de Pagesos, ha generat controvèrsia. Aquestes entitats han presentat un recurs d’alçada davant la consellera de Territori, argumentant que el projecte no compleix amb la normativa.

La primera fase de les obres al Pla de la Massana inclou la construcció de dos camps de futbol de gespa híbrida per als entrenaments del primer equip, així com els equipaments corresponents, com vestidors, gimnàs i despatxos. El projecte preveu que la Ciutat Esportiva tingui set camps de futbol, un amb graderies, per a tots els equips del planter, inclosos el femení i el Genuine. També s’hi ubicarà la nova seu institucional del club, en un mas del segle XVI que serà restaurat. Tot plegat significarà una inversió aproximada de 25 milions d’euros, un 70% dels quals provenen del Pla Impulso, el fons CVC de la Lliga.

Reaccions i Controvèrsia

L’oposició al projecte no ha estat només de caràcter burocràtic, sinó que també ha generat protestes i controvèrsia. L’Associació de Naturalistes de Girona ha manifestat la seva preocupació pel consum d’aigua que requerirà la Ciutat Esportiva, especialment en un context de sequera. Així mateix, han presentat un recurs contenciós administratiu per protegir el sòl agrícola del Pla de Girona i fer complir la normativa urbanística.

Malgrat aquestes dificultats, les obres de la Ciutat Esportiva del Girona ja són una realitat, i el club està decidit a dur-les a terme per millorar les condicions dels seus equips i jugadors.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00