Inici » La sentència del jutjat Mercantil de Madrid sobre la Superlliga Europea

La sentència del jutjat Mercantil de Madrid sobre la Superlliga Europea

by PREMIUM.CAT
un camp de futbol amb un trofeu i una pilota de futbol al fons amb una corona al damunt, Carles Delclaux Is, mitjans oficials, renderització 3D, realisme

La decisió del jutjat

El jutjat Mercantil nº17 de Madrid ha emès avui la seva sentència sobre el cas de la Superlliga Europea a LALIGA, en què s’estableix que no avala aquesta competició. Aquesta decisió està en línia amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i s’enfoca al procediment legal, sense jutjar el projecte abandonat de la Superlliga. A més, es tenen en compte les modificacions realitzades per la UEFA a la seva normativa d’autorització de competicions.

La postura de LALIGA

En un comunicat, LALIGA reafirma la defensa que el debat sobre la Superlliga Europea ha de tenir lloc dins del futbol europeu. Destaca que aquest debat ha estat majoritàriament en contra de la Superlliga, amb la participació de lligues nacionals, clubs, jugadors, aficionats i institucions públiques.

El conflicte normatiu

La jutgessa del cas explica que és un conflicte normatiu que afecta el model organitzatiu del futbol. Assenyala que correspon als involucrats en el futbol modificar i adaptar aquest model, i que el procediment no té com a objectiu autoritzar qualsevol competició, sinó establir les bases per a un sistema de lliure competència a l’organització de competicions de futbol.

No es resol sobre lautorització del projecte

És important destacar que la jutgessa aclareix que el jutjat no ha sol·licitat ni resoldrà sobre lautorització del projecte de la Superlliga. La sentència se centra en el conflicte normatiu i no pas en l’autorització de la competició.

Modificacions de la UEFA

El jutjat també esmenta les modificacions realitzades per la UEFA a la seva normativa d’autorització de competicions. Aquestes modificacions han estat codificades i completades l’any 2022, seguint la línia establerta pel TJUE.

Reaccions i conseqüències

Durant aquests mesos, moltes veus s’han alçat en contra de la Superlliga Europea, argumentant que perpetua la participació d’uns quants de privilegiats i restringeix l’accés al futbol europeu. S’ha alertat sobre els possibles perills i les conseqüències negatives d’aquesta competició, tant a nivell esportiu com econòmic. La posada en marxa de la Superlliga només amb els clubs més poderosos podria perjudicar les competicions nacionals, provocar la pèrdua de llocs de treball i reduir els ingressos fiscals a tot el continent.

Defensa del Model Europeu de l’Esport

Els països de la Unió Europea, tret del Govern d’Espanya, han signat un document en defensa del Model Europeu de l’Esport. Aquest document destaca la importància de la meritocràcia esportiva i la solidaritat al futbol europeu, i s’oposa a les competicions que soscaven aquests principis i posen en perill l’estabilitat de l’ecosistema esportiu.

Impacte econòmic

La posada en marxa de la Superlliga tindria un impacte econòmic significatiu. Segons un informe de la consultora KPMG, a Espanya es perdria un 55% dels ingressos globals de LALIGA i els clubs, cosa que posaria en risc una indústria que genera milers de llocs de treball i aporta impostos al país.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00