Inici » Verdures de temporada, gastronomia i diversió

Verdures de temporada, gastronomia i diversió

by PREMIUM.CAT

Calçots, carxofes i xató: les delícies de l’hivern

El mes de febrer s’acosta al seu final, i amb ell arriben les oportunitats de gaudir de les festes gastronòmiques amb els amics. Res millor que aprofitar un cap de setmana per fer unes bones carxofes a la brasa, cuinar uns calçots o preparar un trinxat, per combatre el fred i la gana. El cap de setmana ve ple de fires i festes amb les verdures de temporada com a principals atractius. Un producte de proximitat que omple Catalunya de sabor i alegria.

Jornades gastronòmiques del calçot – Valls

Valls és la terra dels calçots per antonomàsia, i aquest cap de setmana celebra les últimes jornades gastronòmiques dedicades a aquesta verdures de la temporada. Bé, les últimes de manera oficial, perquè a Valls sempre hi haurà calçots. Vint-i-cinc restaurants i establiments d’alimentació oferiran plats i productes de la cuina del calçot, en una iniciativa que també compta amb la participació de set cellers del territori, que han escollit els seus vins per acompanyar les diferents propostes gastronòmiques elaborades amb calçots. Els restaurants que hi participen són: 9K de Valls, Ca l’Àngel, Ca la Ninona, Cítric, El tast de Valls, Incògnit, Km0, L’Ecliss, La Licorera, La Providència, Luga, Planeta Kasteller i Portal 22, a més de forns, carnisseries i els cellers.

📍 Valls (Alt Camp)

📅 Fins al diumenge 25 de febrer

Ruta dels platerets de la carxofa – Amposta

Els restauradors d’Amposta proposen una varietat de platerets amb la carxofa com a ingredient principal. Per un preu de 5 € el plateret més la beguda, els habitants de la ciutat, i els visitants que s’hi acostin, podran degustar les diverses propostes que s’ofereixen en alguns locals de la ciutat. Propostes tradicionals i altres de més creatives que permetran tastar el millor de cada casa amb un dels productes estrella de l’hivern: la carxofa.

📍 Amposta (Montsià)

📅 Fins al diumenge 25 de febrer

Xatonada popular – El Vendrell

El xató, el rei de les amanides del Garraf i el Penedès, serà el protagonista de la xatonada popular del Vendrell del cap de setmana. Qui visiti el municipi tindrà l’oportunitat de provar una de les més de tres mil racions d’un dels plats més emblemàtics del territori. A més, la fira de productes alimentaris naturals i artesans obrirà les portes per apropar la cultura de la vila als visitants i per oferir tots els ingredients necessaris per preparar la xatonada a casa. Com a plat fort del cap de setmana, però, el Concurs de Mestres Xatonaires triarà el millor xató tradicional del Vendrell. D’entre tots els participants que s’hi presentin en sortirà un Mestre o una Mestressa xatonaire.

📍 El Vendrell (Baix Penedès)

📅 24 i 25 de febrer

Festa del trinxat – Puigcerdà: la cuina cerdana en tot el seu esplendor

La Festa del Trinxat és la principal mostra gastronòmica de la comarca. Una cita imprescindible pels amants de la cuina cerdana. Un aparador de la gastronomia local i dels productes Km 0 com són la col d’hivern o les trumfes i que comptarà amb la col·laboració de quinze restaurants de Puigcerdà. Durant el sopar es farà una degustació d’embotits i formatges del Pirineu. També amb uns entrants i bacallà com a segon plat, cuinats pel col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya. Per a les postres, sis pastisseries de la vall prepararan els cignes de nata.

📍 Pavelló poliesportiu de Puigcerdà (Cerdanya)

📅 Dissabte 24, 21 h

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00