Inici » La història darrere del nom de la princesa Elionor

La història darrere del nom de la princesa Elionor

by PREMIUM.CAT
un home i una dona amb tiares i perles l'un al costat de l'altre davant d'un arbre, Eva Gonzalès, perfecta simetria facial, una foto, incoherents

La decisió del nom de la princesa

La història darrere del nom de la princesa Elionor ha estat objecte d’especulació des del seu naixement. Segons el periodista Jaime Peñafiel, Felip VI inicialment tenia la intenció de posar-li un nom concret a la seva primera filla. Tanmateix, Letícia, amb la seva influència en la decisió final del nom de la princesa, va optar per canviar els plans del seu espòs.

Inicialment, Felip volia anomenar a la seva primogènita Sofia, en honor a la seva mare i amb la visió de tenir una futura reina amb el mateix nom. Però aquest nom no agradava a la reina Letícia. Hi havia dos motius senzills. D’una banda, no volia que la seva filla es digués com la seva sogra, amb la qual mai no ha tingut bona relació. Per un altre, volia evitar tant sí com no que hi hagués una altra reina Sofia. Volia diferenciar-la dels seus avantpassats.

El canvi de nom

La princesa Elionor no anava a dir-se Elionor. Segons Peñafiel, Letícia va pressionar fins al final per anomenar Elionor la seva primera filla, tot i que inicialment estava planejat que es digués Sofia. Aquest canvi de nom va ser considerat com un acte de ruptura i distanciament de la família reial existent. Reflectia una decisió personal de Letícia per marcar la seva pròpia identitat i la de la seva filla gran.

La revelació de Peñafiel sobre el nom original planejat per a la princesa Elionor i el seu posterior canvi per part de Letícia ha generat debat sobre les dinàmiques dins de la família reial espanyola. Alguns veuen en aquesta acció un indici de les tensions entre Letícia i la reina Sofia, mentre que d’altres la interpreten com una estratègia de Letícia per afirmar la seva posició dins de la monarquia, i també per distanciar la seva filla del seu passat borbònic.

El futur de la princesa Elionor

Existeix la possibilitat que Elionor renunciï a la seva posició o abdiqui en el futur, a causa de les controvèrsies que envolten a la família reial. Aquest escenari ha estat plantejat com una possibilitat. Si Elionor decidís no assumir el tron, la seva germana, la infanta Sofia, podria convertir-se en la pròxima reina d’Espanya, la qual cosa canviaria el curs de la història dinàstica planificada per Felip VI i Letícia, i truncaria tota l’estratègia muntada per la consort.

Altres noms possibles

A més del nom de Elionor, també s’ha especulat sobre els possibles noms per a un fill home de Felip VI i Letícia. Segons algunes fonts, Letícia tenia al cap el nom “Pelayo” en cas que el seu primer fill fos un nen. Tanmateix, aquesta informació mai no va ser confirmada oficialment, i alguns suggereixen que va ser una estratègia per detectar filtracions d’informació dins de la Casa Reial.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00