Una relació tensa
La relació entre la reina Letícia i l’Església no és precisament harmoniosa. La consort no mostra cap interès pels actes religiosos i fins i tot ha hagut de participar en cerimònies catòliques per obligació, sense mostrar entusiasme. D’altra banda, el rei Felip VI, tot i ser una mica més respectuós, tampoc no demostra una gran passió cap a les creences cristianes. Aquesta actitud ha portat a un distanciament progressiu de la corona respecte a l’Església, com a part d’una estratègia de modernització de la monarquia.
Violació dels manaments
Més enllà del distanciament, la parella reial ha violat un dels 10 manaments del catolicisme: el de no mentir. Abans del seu casament, van ocultar un avortament de la reina Letícia, violant així els principis de la religió. Aquesta informació va ser revelada per David Rocasolano al seu llibre ‘Adéu, princesa’. Aquest episodi va implicar l’ocultació de proves per garantir la realització del matrimoni, una acció que no va ser ben rebuda per part de l’Església i la reina Sofia.
Mentides cap a l’Església
Segons el relat de Rocasolano, Letícia va sotmetre’s a un avortament a la Clínica Dator de Madrid, del qual Felip va demanar l’eliminació de tots els documents per assegurar que el casament es duria a terme. Aquesta acció, contrària als principis de l’Església, va ser considerada hipòcrita per diverses fonts. A més, la parella va pactar que la consort es faria passar per convertida abans del casament, una decisió que va ser mantenida fins i tot davant del Papa Francesc.
Conclusió
La relació entre la reina Letícia i l’Església ha estat marcada per la distància i les accions que han violat els principis de la religió. Aquesta tensió ha generat una imatge de hipocresia i ha contribuït al distanciament de la corona d’aquesta institució.