Inici » Un llibre recollirà les experiències de dones amb discapacitat

Un llibre recollirà les experiències de dones amb discapacitat

by premium.cat
Un grupo de personas se muestran juntas en una videollamada para una reunión sobre derechos de las mujeres y cuestiones de género, Domirinic Fegallia, captura de pantalla, una captura de pantalla, incoherentes.

La Fundació CERMI Mujeres (FCM) impulsarà la publicació ‘No estás sola’ en el marc del seu 10è aniversari

La Fundació CERMI Mujeres (FCM) té previst publicar un llibre titulat ‘No estás sola’ que recopilarà les experiències de dones amb discapacitat. Aquesta és una de les iniciatives que s’han presentat durant la Conferència CERMI Territoris dedicada a Dones i Nenes amb Discapacitat, que forma part del programa commemoratiu del 10è aniversari de l’entitat.

El llibre té com a objectiu donar veu a les dones amb discapacitat, que sovint pateixen una doble discriminació per raó de gènere i de discapacitat. A través de les seves històries, es vol visibilitzar la seva realitat, els seus reptes i les seves reivindicacions.

Altres activitats per celebrar el 10è aniversari de FCM

A més de la publicació del llibre, FCM ha dissenyat un logotip específic per al seu 10è aniversari, ha creat un premi especial als premis cermi.es, i té previst realitzar una visita a les institucions europees amb motiu del Dia de la discapacitat. També celebrarà el VII Fòrum Social de Dones i Nenes amb Discapacitat a Madrid, on es debatran les principals qüestions que afecten aquest col·lectiu.

Una altra de les activitats que es posarà en marxa és una Escola de nenes de CERMI Dones, que neix amb la voluntat d’incorporar les nenes als fòrums socials. Aquesta escola oferirà formació, orientació i acompanyament a les nenes amb discapacitat per a què puguin desenvolupar el seu potencial i defensar els seus drets.

El Parlament europeu de les dones amb discapacitat

Un dels esdeveniments més destacats que organitzarà FCM serà el Parlament europeu de les dones amb discapacitat, que tindrà lloc l’1 de març a l’hemicicle del Senat, sota el lema ‘El futur que volem’. Aquest parlament pretén definir l’agenda de les dones i les nenes amb discapacitat per a la propera dècada, tenint en compte els seus drets, les seves necessitats i les seves aspiracions.

En aquest parlament participaran representants de les organitzacions de dones i de discapacitat, així com de les institucions públiques i privades. Es tractaran temes com la violència, la salut, l’educació, l’ocupació, la participació política i social, i la cooperació internacional, entre altres.

El programa ‘En RED’ per a la igualtat i la no discriminació

Finalment, FCM també ha presentat el programa ‘En RED’, que compta amb la col·laboració del Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030. Aquest programa té com a finalitat millorar la protecció de les dones amb discapacitat davant de la discriminació i la desigualtat que pateixen.

Per a això, el programa crearà una xarxa de treball entre les entitats que treballen per la igualtat de les dones i homes amb discapacitat, a fi de generar sinergies i consensuar agendes polítiques. A més, el programa oferirà formació, assessorament i recursos a les dones amb discapacitat que formen part d’aquesta xarxa, així com elaborarà argumentaris i analitzarà la situació dels seus drets.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00