Inici » Alterevents: una revolució culinària amb propòsit

Alterevents: una revolució culinària amb propòsit

by PREMIUM.CAT
un grup de dones dempeus al voltant d'una taula plena de menjar i plats de menjar als costats, burgesa, fotografia professional de menjar, una fotografia d'estoc, premsa privada

Una visió alternativa dels esdeveniments

Si alguna vegada has buscat ‘alterevents’ en línia, probablement et vas topar amb la idea d’un ‘esdeveniment boutique nupcial’, un concepte que pot resultar confús i poc atractiu. No obstant això, l’alterevents de què parlarem aquí és una cosa totalment diferent, ja que al seu Instagram es defineix com a ‘cuina i revolució’.

Origen del projecte

Fa una dècada, motivats per la necessitat d’oferir serveis de càtering a trobades i esdeveniments organitzats per col·lectius activistes, va sorgir alterevents. L’objectiu era consolidar una economia social i transformadora i evitar col·laborar amb empreses capitalistes tradicionals. Mario, un dels membres clau de l’equip, esmenta que originalment van incloure una barra de cervesa artesanal no només pel seu amor a la cervesa, sinó també com a acte anticapitalista.

Col·laboracions conscients

Un exemple del seu enfocament col·laboratiu és la seva aliança amb Frixen, una empresa aragonesa de begudes alternatives, amb què ofereixen llimonades, tòniques i cues per 2,2 €. Aquestes begudes són de comerç just, veganes i de proximitat, resultant en un producte excel·lent i amb consciència social. Després de diversos anys gestionant el bar del Col·lectiu Obrer Popular de Ripollet, van aconseguir finançar la seva infraestructura de barres i tiradors. Des del 2021, estan instal·lats a l’Ateneu de Nou Barris.

Un menú que marca la diferència

El menú del migdia a l’Ateneu de Nou Barris és destacat per la seva qualitat i opcions. Per 12 €, ofereixen tres primers, tres segons i tres postres, que inclouen plats frescos i deliciosos com quiche, peix amb verdures i tiramisú. A la nit, atenen els assistents dels esdeveniments culturals de l’Ateneu amb broquetes a 1,5 € i altres exquisits plats com ous estrellats i terrines de mà de porc.

Begudes compromeses i de qualitat

Alterevents també es caracteritza per la selecció de begudes. Tenen cerveses com la Bandolera i la Barricada, totes dues de projectes transformadors. A més, ofereixen cafè d’especialitat Espanica, que és finançat per Coop57 un any abans de cada collita per evitar la dependència de factors climàtics. Els vins són de l’Olivera.

Un equip unit i compromès

L’equip d’alterevents, compost per Maria, Mario, Fulvio, Montse, Celia, Ibrahim, Ciro i Kotu, és divers i dedicat. Han estat presents a esdeveniments significatius com la fira d’idees i llibres radicals Literal i el festival de música i cultura llatinoamericana Kumbiamba. Aquesta devoció als seus valors s’exemplifica quan durant una vaga en suport a Palestina van obrir fora del seu horari habitual per oferir menjars palestins.

Un referent en la gastronomia conscient

Al llarg del temps, alterevents ha demostrat el seu compromís amb un model alimentari sostenible, deslligat del neoliberalisme. Han aconseguit convertir-se en un referent de la gastronomia ben feta i amb propòsit, i estem segurs que ho continuaran sent per molts anys més.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00