Inici » Barcelona davant un repte comercial i de mobilitat

Barcelona davant un repte comercial i de mobilitat

by PREMIUM.CAT
Barcelona se enorgullece de tener más de 93,000 locales comerciales, pero la realidad es que muchos de estos establecimientos en los vecindarios tradicionales están disminuyendo debido a la competencia del comercio electrónico. Con la excepción de los ubicados en las zonas turísticas, muchos parecen ser condenados por el cierre, lo que muestra que, más allá del turismo, el consejo no ha proporcionado soluciones efectivas. Según el Cadastro, en los últimos 15 años, Barcelona ha experimentado un modesto crecimiento del 10% en E (8k, mejor calidad, obra maestra, muy detallada: 1.1)

El comerç local en crisi

Amb més de 93.000 establiments comercials, Barcelona exhibeix un gran orgull per la seva oferta. No obstant això, els comerços en barris històrics lluiten per sobreviure davant l’ascens imparable del comerç en línia. Mentre que les zones turístiques prosperen, la resta dels comerços locals es troben en una situació precària, evidenciant la falta d’estratègies efectives per part de les autoritats locals.

Creixement desigual en el sector comercial

Segons les dades del cadastre, Barcelona ha vist un creixement moderat del 10% en el nombre total de locals comercials durant els darrers 15 anys. No obstant això, la majoria d’aquesta expansió s’ha centrat en el sector de l’hostaleria i els serveis turístics, deixant un creixement mínim del 5% en altres sectors. Això reflecteix un canvi de preferències en el consum, on cada cop més els ciutadans opten per la comoditat de les compres en línia.

Desafiaments de mobilitat a la ciutat

La paradoxa de Barcelona es fa evident: malgrat ser un punt neuràlgic de Catalunya, la ciutat s’està convertint en un lloc de difícil accés. La congestió de trànsit fa que sigui més fàcil arribar-hi des d’altres capitals europees que des de certs punts de Catalunya. Aquest problema es veu exacerbat per les decisions urbanístiques del govern actual, que han fet que el trànsit sigui més complicat.

Tramvia: una solució antiquada?

El tramvia, un mitjà de transport del segle XIX, s’ha convertit en un símbol de les solucions inadequades per a problemes contemporanis. En lloc de millorar la connexió entre barris, ha creat més obstacles que facilitats, deixant als ciutadans frustrats.

Comparativa amb Madrid

Mentre Barcelona lluita amb la seva mobilitat, Madrid observa amb una certa satisfacció. La capital espanyola ha trobat un balanç entre el trànsit privat i el transport públic, una estratègia que a Barcelona sembla inabastable. Resulta paradoxal que, tot i la reducció de vehicles privats, els carrers de Barcelona continuen saturats.

La gentrificació i l’habitatge

L’impacte de la inacció municipal en l’habitatge ha provocat que molts joves abandonin la ciutat, empitjorant la gentrificació i deteriorant el teixit social. Els barris tradicionals es troben en decadència, amb una població envellida i una identitat cada vegada més transformada per expatriats que no s’arrelen.

Un futur sostenible per a Barcelona

És imperatiu que Barcelona evolucioni cap a un model de ciutat sostenible del segle XXI. Això implica regenerar el seu patrimoni arquitectònic i integrar tecnologies modernes, com energies renovables i solucions d’intel·ligència artificial, per abordar els problemes de mobilitat. A més, s’ha d’actuar de manera urgent per eradicar la vergonya de la pobresa extrema, amb més de 1.384 persones sense llar a les seves calles.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00