Inici » Canvi en la velocitat dels radars a Espanya

Canvi en la velocitat dels radars a Espanya

by PREMIUM.CAT
una carretera amb molts cotxes i un semàfor al costat de la carretera amb molts arbres, Évariste Vital Luminais, tone mapping, una foto d'estoc, les automatistes

La nova regulació de la DGT

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha anunciat una modificació important en la velocitat a la qual els radars multen als conductors a Espanya. Aquest canvi, que ha entrat en vigor aquest mes de juny, ha generat expectació i dubtes entre els conductors.

Els nous marges de tolerància

La DGT ha decidit ajustar els límits de velocitat als quals els radars comencen a multar. Fins ara, els radars tenien un marge d’error que permetia als conductors superar lleugerament el límit de velocitat sense ser sancionats. Però a partir d’ara, aquest marge es reduirà significativament.

Per entendre millor aquest canvi, cal conèixer l’anomenada ‘regla del 3 i el 5’, que estableix els nous marges de tolerància per als radars:

Radars fixos:

– 3 km/h menys de 100 km/h

– 3% per a més de 100 km/h

Radars mòbils:

– 5 km/h per a menys de 100 km/h

– 5% per a més de 100 km/h

Això significa que als radars fixos, el marge serà de 3 km/h per a velocitats menors a 100 km/h i del 3% per a velocitats superiors. Pel que fa als radars mòbils, el límit es reduirà de 7 a 5 km/h per a velocitats inferiors a 100 km/h i del 7 al 5% per a velocitats superiors.

Impacte en els conductors

Aquest canvi implica que els conductors hauran de ser més cautelosos amb la velocitat a la qual circulen. La reducció del marge d’error significa que serà més fàcil rebre una multa per excés de velocitat.

Les sancions per excés de velocitat oscil·len entre 100 i 600 euros, en funció de la gravetat de la infracció, i es poden perdre entre 2 i 6 punts del carnet. És fonamental prestar atenció als senyals de trànsit i respectar els límits establerts.

A més, la DGT ha anunciat que s’incrementarà el nombre de radars a les carreteres, tant fixos com mòbils. Això significa que hi haurà més control i vigilància, la qual cosa podria traduir-se en un augment de les sancions per als conductors que no respectin els límits de velocitat.

Millora de la seguretat viària

Aquest ajustament té com a objectiu millorar la seguretat viària i reduir el nombre d’accidents causats per l’excés de velocitat. La DGT ha destacat que aquesta mesura forma part d’un pla més ampli per reduir la sinistralitat a les carreteres espanyoles.

Conclusió

En resum, el canvi en la velocitat a la qual els radars multen els conductors és una mesura que busca millorar la seguretat viària a Espanya. La regla del 3 i el 5 estableix nous marges de tolerància que els conductors han de tenir en compte per evitar sancions.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00