Inici » Catalunya aposta per un nou model d’habitatge assequible

Catalunya aposta per un nou model d’habitatge assequible

by PREMIUM.CAT
foto de un bar de una cervecería con gente el 20/12/2024 | 06:00 La vivienda se ha convertido en la principal preocupación de los catalanes, según los datos del último barómetro del Centro de Estudios de Opinión (CEO). Es la primera vez que esto ocurre desde 2007, antes de la crisis bancaria. Para afrontar este reto, la consellera de Territorio, Vivienda y Transición Ecológica, Sílvia Paneque, ha anunciado que el objetivo del Govern es ampliar el parque público de vivienda en 50.000 nuevas viviendas hasta 2030, hasta alcanzar el 15% del total en 20 años.(8k, mejor calidad, obra maestra, muy detallado:1.1)

L’habitatge: una prioritat emergent a Catalunya

Recentment, un estudi del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) ha revelat que l’habitatge s’ha convertit en la principal inquietud dels ciutadans catalans. Aquesta preocupació ha assolit un nivell inèdit des de 2007, abans de l’esclat de la crisi financera.

El compromís del Govern per a un parc d’habitatge ampliat

La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, ha exposat un ambiciós pla: incrementar el parc públic d’habitatges en 50.000 unitats fins al 2030. Aquesta estratègia busca que, en un termini de dues dècades, el 15% dels habitatges a Catalunya siguin de titularitat pública.

Debat sobre l’habitatge assequible: l’Ateneu CRÍTIC

Recentment, l’Ateneu CRÍTIC ha servit com a plataforma de debat sobre els reptes de l’habitatge assequible. En aquest espai, Roger Palà ha entrevistat experts com Jordi Mas, arquitecte amb una llarga trajectòria en urbanisme, que ha compartit idees innovadores per afrontar la crisi habitacional.

Estratègies per a l’habitatge assequible

Finançament per a lloguers assequibles

Segons Jordi Mas, el Govern disposa d’eines per facilitar l’accés a l’habitatge a través de crèdits a baix interès per a promotors que vulguin desenvolupar habitatges de lloguer assequible. Això permetrà que els lloguers sorgeixin de manera gradual i sostenible.

Transformació del sector privat

Mas ha destacat que la nova oferta d’habitatge no només provindrà de noves construccions, sinó també de la conversió d’immobles privats que actualment es troben desocupats. L’objectiu és fer més accessible l’habitatge a la població jove i a les famílies amb menys recursos.

El repte del sòl públic

L’accés a sòl públic per a la construcció d’habitatge assequible presenta importants dificultats. A la regió metropolitana de Barcelona, s’estima que es necessitaran 450.000 noves llars fins al 2050, en un territori on ja un terç del sòl està urbanitzat.

Cooperació entre administracions

La coordinació entre la Generalitat i els ajuntaments és essencial per a l’èxit d’aquestes polítiques. Jordi Mas ha subratllat la necessitat d’unir esforços per garantir que les iniciatives d’habitatge s’adaptin a les necessitats locals.

Alternatives innovadores: habitatge cooperatiu

Eva Ortigosa, de la cooperativa Sostre Cívic, ha proposat l’habitatge cooperatiu com una solució viable. Aquest model, basat en la propietat col·lectiva i la cessió d’ús, busca evitar la especulació i garantir l’accés sostenible a l’habitatge.

El paper del suport públic

Ortigosa ha ressaltat que per consolidar l’habitatge cooperatiu, és fonamental que les administracions fomentin aquest model i reconeguin el seu valor social. Actualment, Catalunya compta amb més de 400 habitatges cooperatius, amb la previsió d’arribar a més d’un miler en els propers anys.

Reflexions sobre el futur de l’habitatge a Catalunya

La combinació de polítiques públiques, l’augment de l’habitatge assequible i la col·laboració entre sectors públics i privats serà clau per afrontar la crisi habitacional. La sostenibilitat i l’eficiència energètica seran també elements centrals en la construcció del futur habitatge a Catalunya.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00