Inici » Celebrem la Cuina Visceral: Concurs de Capipota a Igualada

Celebrem la Cuina Visceral: Concurs de Capipota a Igualada

by PREMIUM.CAT
La Asociación Gastronómica y Cultural de Vadefoodies, en el marco del Vadefoodies Gastronomic Trends Festival 2025, se organiza con el Ayuntamiento de Igualada, el primer concurso de recetas de Capipota de Cataluña. La competencia quiere "extender y valorar la cocina visceral o la cocina de los niños, tan arraigados en Cataluña con uno de los platos más emblemáticos de gastronomía catalán, como el Capipota". La competencia está dirigida a establecimientos profesionales de catering en toda Cataluña, que tienen (8k, mejor calidad, obra maestra, muy detallada: 1.1)

Un Esdeveniment Gastronòmic Únic

L’Associació Gastronòmica i Cultural Vadefoodies ha anunciat una emocionant iniciativa en el marc del Festival de Tendències Gastronòmiques Vadefoodies 2025, que tindrà lloc a Igualada. Aquest esdeveniment no és només una celebració de la gastronomia, sinó que també busca revitalitzar la cuina visceral catalana a través del I Concurs de Receptes de Capipota.

Un Plat Amb Història

El capipota, un dels plats més icònics de la cuina catalana, es converteix en el protagonista d’aquest concurs. Els organitzadors volen destacar la importància d’aquesta tradició culinària, fomentant l’ús de menuts i receptes que reflecteixen la riquesa gastronòmica del territori.

Participació de Restaurants Catalans

El concurs està obert a tots els restaurants professionals de Catalunya que ofereixin capipota com a part del seu menú habitual. Els millors plats seran premiats amb 500 euros per al primer classificat i 200 euros per al segon, incentivant així la creativitat i l’originalitat en la preparació d’aquest plat.

Una Iniciativa amb Arrelament Local

Joan Fontanella, president de Vadefoodies i coorganitzador de l’esdeveniment, subratlla que Igualada és el lloc ideal per a aquesta competició, gràcies a la seva rica tradició gastronòmica. La seva missió és donar visibilitat a tots els restaurants que preserven i reinventen el capipota.

Defensant la Identitat Culinària

Cinto Llanas, també coorganitzador, expressa la seva satisfacció per l’augment de restaurants que han començat a incloure els menuts en les seves cartes. Això reflecteix una tendència positiva cap a la recuperació de la cuina tradicional i l’exploració de nous sabors.

Dates i Detalls Importants

Els interessats a participar han de presentar la seva sol·licitud mitjançant un formulari abans del 20 d’abril. Després d’una preselecció, es triaran fins a 24 finalistes, que competiran el 7 de juny durant el festival.

Un Jurat d’Expert

El jurat, que inclou figures destacades com Marc Castells, alcalde d’Igualada, i la reconeguda cuinera Maria Nicolau, avaluarà les creacions dels participants. A més, el festival oferirà una àmplia programació gastronòmica que promet ser atractiva per a tots els amants del bon menjar.

Un Futur Prometedor

Amb aquesta iniciativa, Vadefoodies no només busca premiar les millors receptes de capipota, sinó també inspirar una nova generació de cuiners i restauradors a continuar explorant les riqueses de la cuina visceral. La celebració de la cultura gastronòmica catalana està més viva que mai.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00