Inici » Com identificar l’anisakis en el peix

Com identificar l’anisakis en el peix

by PREMIUM.CAT
un peix que està nedant a l'aigua prop d'uns coralls i roques i plantes aquàtiques i roques i aigua, Aquirax Uno, peix perdut, una representació digital, fotorealisme

Introducció

L’anisakis és un paràsit que es troba al mar i que pot afectar els humans. És important aprendre a identificar la presència d’anisakis en el peix per prevenir l’anisakiosi, una infecció parasitària. En aquest article, et proporcionarem alguns passos i mètodes per detectar l’anisakis en el lluç i altres peixos.

Com detectar l’anisakis en el lluç?

Inspecció visual

Abans de cuinar el peix, és important examinar-lo visualment per detectar la presència d’anisakis. Aquests paràsits són visibles a primera vista i tenen una aparença característica. Són cucs petits, de color blanc o crema, i poden tenir forma d’espiral.

Revisar les vísceres

Els anisakis solen trobar-se a les vísceres del peix. Si compres el peix sencer, és important revisar aquesta àrea amb cura per detectar la presència dels paràsits.

Mètodes de detecció

Examen sota la llum brillant

Un mètode per detectar l’anisakis és col·locar el peix sota una llum brillant i revisar la carn i les cavitats internes. Els paràsits es poden veure més fàcilment amb una bona il·luminació.

Transil·luminació

Una altra tècnica és col·locar els filets de peix entre una font de llum i una superfície translúcida per veure si hi ha paràsits.

Congelació i descongelació

Congelar el peix a -20 °C durant almenys 48 hores pot ajudar a reduir el risc d’infecció per anisakis. Aquest procés no necessàriament detecta els paràsits, però els mata.

Tècniques avançades

Inspecció amb raigs X

En alguns llocs, s’utilitzen equips de raigs X per detectar anisakis en grans quantitats de peix. No obstant això, aquesta tècnica no és comuna a la llar.

Anàlisi de laboratori

En el cas de peixos processats industrialment, les mostres poden ser enviades a laboratoris per a una anàlisi més detallada.

Què provoca l’ingestió d’anisakis?

Si menges peix amb larves d’anisakis, pots experimentar diversos símptomes. Els més comuns inclouen dolor abdominal intens, nàusees, vòmits i alteracions del ritme intestinal. En casos més greus, es poden presentar símptomes com dificultat per respirar, tos seca, marejos i pèrdua de consciència.

Prevenció de l’anisakis

Per prevenir l’anisakis, és important cuinar el peix adequadament. La cocció a una temperatura interna d’almenys 63 °C mata els paràsits. També es recomana congelar el peix a -20 °C durant almenys 48 hores abans de consumir-lo cru, com en el cas del sushi. A més, és important adquirir peix de fonts confiables que segueixin les normes de seguretat alimentària.

Conclusió

Detectar l’anisakis en el lluç i altres peixos és essencial per prevenir l’anisakiosi. Amb una inspecció visual adequada i l’ús de tècniques de detecció, és possible identificar la presència d’anisakis. Recorda prendre les precaucions necessàries en la manipulació i cocció del peix per evitar problemes de salut.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00