Inici » Consells nutricionals de Montse Folch: el cafè, la dieta i els mites

Consells nutricionals de Montse Folch: el cafè, la dieta i els mites

by PREMIUM.CAT
una dona amb un vestit blanc està mirant la càmera i somriu a la càmera amb una mirada seriosa a la cara, Barbara Longhi, rutkowski, un retrat de personatge, de stijl

Els efectes del cafè en la salut

La doctora Montse Folch, metgessa nutricionista al Centre Mèdic Teknon de Barcelona, destaca en una recent entrevista la importància de moderar el consum de cafè. Segons ella, prendre més de tres cafès, tes o refrescos amb cafeïna al dia pot portar a un augment de la sensació de gana, cosa que podria afectar el pes corporal. ‘El meu esmorzar habitual és un cafè acompanyat d’un iogurt. Recomano limitar la ingesta a tres consumicions diàries en total’, explica.

Estudis sobre el consum excessiu de cafè

La doctora Folch comparteix els resultats d’un estudi que va realitzar juntament amb el doctor Baselga. En aquest, van observar que els pacients amb càncer que consumien excessivament cafè per mantenir-se animats van començar a perdre pes quan van reduir la seva ingesta. ‘És important ser conscient que, tot i que algunes persones poden tolerar més de tres cafès sense efectes negatius, en casos de sobrepès, això pot ser perjudicial’, afirma.

La dieta personal de la doctora Folch

En la seva rutina alimentària, Folch prefereix amanides riques en fibra, combinades amb proteïnes com el formatge o el pernil. ‘Normalment, el meu dinar consisteix en amanides de mongeta verda amb tomàquet o formatge i pinya. Per berenar, opto per fruita o iogurt, i per sopar, un plat lleuger com una truita o una amanida’, explica. A més, recomana consumir carn blanca i peix blanc, reservant la carn vermella per ocasions especials.

Evitar la sobreexposició al betacarotè

En una conversa sobre els aliments saludables, la doctora Folch també va comentar sobre els efectes de la pastanaga, rica en betacarotè. ‘És un antioxidant beneficiós per a la pell, però un consum excessiu pot portar a un bronzejat de color taronja. És essencial equilibrar la ingesta de nutrients, incloent proteïnes, per mantenir un bon estat d’ànim i energia.’

Desmitificant els aliments afrodisíacs

En relació als aliments considerats afrodisíacs, Folch subratlla que molts d’ells són mites. ‘Per exemple, el plàtan pot aportar energia a causa del seu contingut en sucre, però no hi ha proves que certs aliments tinguin efectes afrodisíacs. El marisc, sovint mencionat en aquest context, no és més que una llegenda’, afirma.

Reflexions finals sobre nutrició

La doctora Folch destaca la importància d’una dieta equilibrada i variada, on la moderació és clau. ‘És vital consumir aliments rics en vitamines i minerals, així com mantenir una bona combinació de proteïnes, ja sigui d’origen animal o vegetal. Per exemple, una combinació d’arròs i llegums pot proporcionar tots els aminoàcids necessaris per al cos’, conclou.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00