Inici » Consells per cuinar sípia tendra i deliciosa

Consells per cuinar sípia tendra i deliciosa

by PREMIUM.CAT
una dona amb un abric de xef davant d'un taulell amb fruites i verdures, Barbara Longhi, pell d'oliva, retrat d'un personatge, premsa privada

Introducció

La xef del restaurant Semproniana, Ada Parellada, comparteix la seva experiència i els seus coneixements culinaris amb els amants de la gastronomia a Catalunya. En aquesta ocasió, ens ofereix consells per cuinar la sípia de manera que quedi tendra i deliciosa. Aprendrem tècniques innovadores i trucs que ens permetran gaudir al màxim aquest producte marí.

Preparació de la sípia

Per aconseguir una sípia tova i tendra, és important seguir alguns passos clau. Primer cal netejar, trossejar i deixar escórrer bé la sípia per eliminar l’excés d’aigua. Després, assecar-la amb cura amb paper de cuina. A continuació, encendre el foc fort i cuinar la sípia en una paella sense oli perquè deixi anar tot el líquid. Si durant la cocció continua deixant anar aigua, s’ha de retirar la sípia i l’aigua i continuar el procés. Després, es cuina un minut més a foc fort i s’hi afegeixen els altres ingredients, com oli, all i julivert picats.

Altres opcions de cocció

A més de la tècnica anterior, hi ha altres formes de cuinar la sípia perquè quedi tendra. Una opció és sofregir-la o guisar-la a foc mitjà-baix durant 20 o 25 minuts. Aquesta cocció permet combinar-la amb altres ingredients més potents i donar-li un paper destacat a qualsevol plat. Una altra alternativa és congelar la sípia i després cuinar-la a la planxa a foc fort durant poc temps. És important no remoure constantment per evitar que perdi els sucs. Si es passa de cocció, es pot cuinar durant una hora per obtenir una textura tendra i saborosa.

Dues opcions de cocció

En resum, hi ha dues opcions principals per cuinar la sípia. La primera és cuinar-la a la planxa a foc molt alt durant uns minuts, ja sigui fresca o congelada. En aquest cas, es recomana daurar-la sense oli i afegir-hi els ingredients addicionals al final. La segona opció és sofregir-la o guisar-la a foc mitjà-baix durant 20 o 25 minuts. Aquesta tècnica permet combinar-la amb altres ingredients i donar-li un paper destacat al plat. En tots dos casos, s’obtindrà una sípia tendra i deliciosa.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00