Inici » Consells per garantir la seguretat alimentària a casa

Consells per garantir la seguretat alimentària a casa

by PREMIUM.CAT
una dona i un home estan collint fruita d'una cistella en un camp de conreus, amb una cistella de tomàquets en primer pla, Afewerk Tekle, fotografia guardonada, una fotografia d'estoc, regionalisme

Principals riscos de seguretat alimentària

La falta d’higiene en la manipulació dels utensilis i les superfícies de la cuina és un dels principals factors de risc per a la seguretat alimentària.

La contaminació creuada entre aliments crus i cuinats és un altre factor de risc important.

El consum d’aliments crus o exposats durant molt de temps a temperatura ambient augmenta el risc de proliferació de microorganismes.

Consells per evitar intoxicacions i infeccions alimentàries

Netejar freqüentment els estris i equips de la cuina

És essencial netejar les superfícies i els estris de cuina abans de fer-los servir i després de manipular aliments crus.

Utilitzar aigua i matèries primeres segures

És important seleccionar matèries primeres segures i prendre mesures de prevenció com netejar-les i pelar-les.

Mantenir els aliments a una temperatura segura

Cal desar els aliments que no s’hagin de consumir immediatament al refrigerador o congelador tan aviat com sigui possible.

Separar els aliments crus dels cuinats

És important utilitzar estris diferents per manipular aliments crus i cuinats per evitar la contaminació creuada.

Com cuinar els aliments

És essencial cuinar els aliments a una temperatura superior a 63 °C i cuinar-los completament abans de consumir-los.

Atenció amb els ous

És recomanable utilitzar ous amb la closca neta i íntegra i evitar rentar-los abans d’utilitzar-los.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00