Inici » Descobreix com preparar dorayakis casolans

Descobreix com preparar dorayakis casolans

by PREMIUM.CAT
un plat de cupcakes amb cares de gat i bols de crispetes de blat de moro al fons sobre una taula, Akira Toriyama, kawaii, un pastel, joguina

Introducció

Els dorayakis són una deliciosa joia de la rebosteria japonesa que ha transcendit fronteres gràcies a la seva popularitat al món de l’anime, especialment com l’entrepà favorit del carismàtic robot gat, Doraemon. Preparar dorayakis a casa és una excel·lent manera de submergir-se en la cultura japonesa i gaudir d’unes postres úniques i delicioses. A continuació, t’expliquem com fer dorayakis casolans que, sens dubte, farien salivar qualsevol amant de la rebosteria.

Ingredients

Per als pancakes:

– 2 ous grans

– 100 g de sucre

– 1 cullerada de mel

– 150 g de farina de blat tot ús

– 1 culleradeta de llevat químic (pols de coure)

– 100 ml d’aigua

– Oli vegetal

Per al farciment d’anko (pasta de fesol vermell ensucrat):

– 200 g de fesols vermells azuki

– 130 g de sucre

– Un pessic de sal

– Aigua

Preparació

Preparació del farciment (anko):

– Rentar els azukis: comença per rentar els fesols vermells sota aigua freda fins que aquesta surti clara.

– Cuinar els azukis: col·loca els fesols en una olla amb aigua suficient per cobrir-los. Porta a ebullició i després baixa a foc lent, cuinant fins que els fesols estiguin molt tous, cosa que pot prendre prop d’una hora.

– Afegir el sucre i la sal: un cop els fesols estiguin tous, afegeix el sucre i un pessic de sal. Continua cuinant a foc lent, remenant sovint fins que la barreja s’espesseixi i puguis veure el fons de l’olla en passar la cullera.

– Matxacar els fesols: per obtenir una textura suau i homogènia, passa la barreja per un colador o fes-la servir tal qual per a una textura més rústica.

Preparació dels pancakes:

– Barregeu els ingredients líquids: en un bol gran, bateu els ous amb el sucre i la mel fins que la barreja estigui escumosa.

– Incorporar els ingredients secs: tamisar la farina i el llevat químic, i incorporar-los a la barreja d’ous gradualment, alternant amb l’aigua, fins a obtenir una massa suau.

– Cuinar els pancakes: escalfa una paella a foc mitjà i afegeix-hi una mica d’oli. Aboca petites quantitats de massa per formar cercles d’aproximadament 10 cm de diàmetre. Cuina cada pancakes per uns 2-3 minuts per cada costat o fins que estiguin daurats.

– Acoblar els dorayakis: pren un pancakes, afegeix una generosa quantitat d’anko al centre, i cobreix amb un altre pancakes, pressionant lleugerament per segellar-los.

Consells addicionals

Per assegurar-te que els teus dorayakis siguin dignes d’un animi, deixa que l’anko es refredi completament abans de fer-lo servir. Això millora el sabor i fa més fàcil el muntatge dels dorayakis. A més, si els pancakes se’t fan molt gruixuts, intenta cuinar-los a foc una mica més baix per a un cuinat més uniforme. Gaudir d’aquests dorayakis casolans no només et donarà una nova habilitat a la cuina, sinó també et permetrà assaborir un trosset del Japó a la comoditat de casa teva.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00