Innovació Gastronòmica al Restaurant Càndia
Al cor de Montbrió del Camp, Montse Ferrer, Aleix Saludas i David Giné, els responsables del restaurant Càndia, han demostrat ser veritables pioners en l’art de la cuina. Després d’haver celebrat amb èxit les Jornades Gastronòmiques del ‘Cochinillo’, ara es preparen per sorprendre els seus clients amb les Jornades de la Carn Madurada.
Un Enfocament Educatiu a la Gastronomia
La intenció d’aquestes jornades no és només delectar el paladar, sinó també enriquir la comprensió sobre la carn. Montse destaca la importància de conèixer les diferents varietats d’animals i les seves característiques, promovent així una experiència culinària més conscient i educativa.
La Importància del Coneixement Carnal
Segons Montse, molts comensals no saben distingir adequadament el que consumeixen. Aquesta falta de coneixement pot limitar la seva capacitat d’apreciar plenament els plats que se’ls serveixen. Avui dia, menjar va més enllà de la simple nutrició; és una forma d’explorar i gaudir de la cultura gastronòmica.
Selecció de Carns: Un Viatge per la Qualitat Local
Les carns escollides per aquestes jornades són un reflex de la diversitat i qualitat dels productes locals. Des de carns poc madurades fins a peces que requereixen un procés de maduració més llarg, el restaurant s’ha compromès a utilitzar només ingredients de la regió, ressaltant la importància de conèixer i valorar el que ofereix el territori.
Maduració: Clau per a l’Excel·lència
La maduració de la carn no és un aspecte trivial; és essencial per desenvolupar sabors i textures que marquen la diferència. Montse explica que durant aquest procés, la carn perd humitat, intensificant així els sabors i suavitzant les fibres musculars, resultant en una experiència gustativa superior.
Preferències del Client: Una Diversitat de Gustos
Els clients del Càndia presenten una gamma variada de preferències en relació a la cocció de la carn. La tendència general és demanar la carn al punt, tot i que Montse adverteix que sovint serveixen la carn menys feta per tal de potenciar el sabor i la textura, permetent que els comensals descobreixin un nou nivell de delícia.
Un Canvi en la Programació: Jornades Exclusives
A diferència de les Jornades del ‘Cochinillo’, que van durar tres dies, les Jornades de la Carn Madurada es concentraran en dos dies, divendres i dissabte. Aquesta decisió busca optimitzar l’experiència gastronòmica dels clients, oferint un servei de migdia i nit durant aquests dos dies.
Mirant Cap al Futur: Expectatives i Novetats
Amb l’inici del nou any, Montse i el seu equip es mostren optimistes sobre el futur. Amb bones expectatives per a la Setmana Santa, estan decidits a continuar innovant i millorant la seva oferta culinària. De fet, ja consideren la possibilitat de presentar una jornada dedicada a la gastronomia italiana, completant així el seu repertori.