Inici » Desmentit sobre una suposada estafa viral a Twitter

Desmentit sobre una suposada estafa viral a Twitter

by PREMIUM.CAT
un home amb un telèfon intel·ligent amb twitter a la mà i mirant la pantalla amb cara de sorpresa, Ásgrímur Jónsson, imatge promocional, foto d'estoc, les automatistes

La veritat darrere de la informació a xarxes socials

Les plataformes socials avui dia són una font constant d’informació sobre el nostre entorn. No obstant això, no sempre podem donar per cert tot el que observem. Recentment, Infoveritas ha desacreditat un fals rumor sobre una estafa que ha circulat àmpliament.

L’origen de la confusió a Twitter

El malentès va començar arran d’un missatge publicat per un usuari a X, abans conegut com a Twitter. Tot i que el post tenia un to humorístic, algunes persones el van prendre de manera literal.

La publicació que va generar enrenou

La publicació en qüestió deia: “Hem estat víctimes del famós TIMEM DE L’HORREIG; creus que compres una casa i en realitat et venen l’horri. La policia ha vingut a avaluar, però ja ens van advertir que és IMPOSSIBLE RECUPERAR ELS DINERS”.

Continua dient: “I són el 80% de les que anuncien a ASTÚRIES. Tornem a Madrid.” Al costat del text, es van compartir dues imatges que van contribuir a la confusió.

Les imatges que van portar a la confusió

Una de les fotos mostra una casa a prop d’un horriu, i l’altra un agent de la Guàrdia Civil. Tot i que sembla veraç, aquesta estafa és només una broma, ja que la publicació va ser feta en to irònic.

En realitat, la primera foto és de la Casa Rural La Collada a Astúries, mentre que la segona és d’un zulo on l’ETA va mantenir captiu Ortega Lara. Així ho ha confirmat Infoveritas.

Infoveritas confirma la falsedat de l’estafa de l’horri

Per verificar els fets, Infoveritas va fer una cerca a Google sobre l”estafa de l’horri’. No van trobar informació rellevant sobre aquesta estafa, llevat de la publicació a X.

En investigar les imatges, se’n pot determinar l’origen. La primera pertany a la casa rural esmentada i la segona és del zulo d’ETA, una imatge que ha circulat des del 2010.

Tot i que tot és una broma, moltes persones s’ho han cregut. Els comentaris dels usuaris no es van fer esperar.

Reaccions dels usuaris a xarxes socials

Alguns dels comentaris van ser: “Comprar una casa per catàleg sense veure-la en persona o tens molts diners o ets molt ingenu”, va dir un usuari. “¿Però és la de la foto de l’esquerra? Perquè si és així, i hi viu l’estafador”, va afegir un altre. “Jo m’instal·lava a l’horri demà mateix per passar bé l’estiu”, va afegir algú més.

La situació demostra que no tot el que circula a les xarxes socials ha de ser pres com una veritat absoluta. Infoveritas ha complert la seva tasca d’informar i aclarir dubtes sobre aquest cas puntual.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00