Inici » Desmuntant mites sobre el formatge

Desmuntant mites sobre el formatge

by PREMIUM.CAT
una taula de tallar amb formatges i un bol de fruita a sobre i un ganivet al costat de la taula de tallar, burgès, fotografia alimentària professional, una foto d'estoc, cubisme

El formatge i els ratolins

Moltes vegades hem sentit dir que als ratolins els agrada el formatge, però aquesta afirmació no és del tot certa. Segons una investigació realitzada pel Dr. David Holmes de la Universitat Metropolitana de Manchester, els ratolins mengen qualsevol menjar, però prefereixen els grans, les fruites i les coses dolces. Això és igual que amb la majoria dels animals salvatges, que mengen qualsevol cosa quan tenen gana, tot i que a molts no els agrada el formatge.

El formatge Gruyère i els forats

Contràriament al que es creu popularment, el formatge Gruyère no és sinònim de formatge amb forats. En realitat, si un formatge té forats enormes, és més probable que sigui un Emmental. L’origen de la confusió és que antigament qualsevol formatge suís, incloent l’Emmental, es deia Gruyère. Tot i això, l’escorça i la presència o absència de forats són part de la personalitat dels formatges, i els forats són un dels fenòmens que més criden l’atenció dels consumidors (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

Els vidres en el formatge

Si alguna vegada has tallat un formatge a rodanxes, és possible que hagis vist uns petits puntets blancs que semblen vidres. Aquests vidres són en realitat agrupacions d’aminoàcids que es troben de manera natural en el formatge. A mesura que el formatge madura, aquests aminoàcids es van precipitant i formen aquests vidres. Tot i això, també hi ha altres cristalls similars al formatge que estan compostos per lactat càlcic.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00