El cava, una beguda emblemàtica de Catalunya
El cava és una beguda que està estretament lligada a les festes i celebracions a Catalunya. Des dels àpats de Nadal fins a les victòries de Fernando Alonso en les curses de carreres, el cava és un símbol d’èxit i alegria. Però el cava és molt més que això, és un producte sofisticat i gastronòmic que ofereix una gran varietat de matisos i sabors.
Diferents tipus de cava
Dins de la Denominació d’Origen Cava, hi ha diferents tipus de cava que es diferencien pel temps de criança que passen a l’ampolla. Els caves de guarda són els més joves, amb un mínim de 9 mesos de criança. A més, hi ha els caves reserva, gran reserva i paratge qualificat, que tenen temps de criança més llargs, de 18 mesos, 30 mesos i 36 mesos respectivament.
La dolçor del cava
Una altra característica que diferencia els caves és la dolçor. Hi ha diferents categories de cava en funció de la quantitat de sucre que contenen. Des del brut nature, que no té afegit de sucre, fins al dolç, que té més de 50 grams de sucre per litre. Cada categoria ofereix una experiència diferent per als amants del cava.
El cava: una elecció sofisticada
Així que la propera vegada que vulguis comprar una ampolla de cava, recorda que tens moltes opcions per triar. Des dels caves joves fins als caves amb més temps de criança, i des dels més secs fins als més dolços, hi ha un cava per a cada ocasió. Gaudeix d’aquesta beguda festiva i sofisticada i celebra amb estil.