Inici » El clima extrem redefineix el turisme a barcelona i europa

El clima extrem redefineix el turisme a barcelona i europa

by PREMIUM.CAT
una dona amb una tassa de cafè en un carrer amb gent que passa per la vorera i per la vorera, Eva Gonzalès, fotografia de retrat, retrat de personatge, els automatistes

Un repte per a barcelona

Fa temps que la ciutat de Barcelona s’enfronta a un problema relacionat amb el turisme. Vídeos que circulen en xarxes socials on expats i nòmades digitals opinen que no els sembla car pagar quatre euros per un cafè al centre de Barcelona, ​​han generat indignació. Així mateix, l’augment continu en els preus del lloguer i la dificultat per adquirir un habitatge a la capital catalana ja són coneguts.

En aquest context, encara que alguns insisteixen que l’estiu encara no ha arribat –potser perquè no ha passat una onada de calor que faci inevitable suar en sortir de la dutxa–, l’increment de les temperatures està modificant els hàbits. A mesura que les onades de calor es fan més intenses i els incendis forestals són més freqüents, els turistes estan canviant els viatges. Segons una nova enquesta realitzada per la Comissió Europea de Viatges (ETC) i compartida amb The Guardian, tres de cada quatre viatgers europeus (76%) estan adaptant el comportament a causa de la crisi climàtica.

Noves preferències de destinacions

El greu clima és ara una preocupació important tant pels viatgers com pels professionals de la indústria. Aquest any, l’ETC va començar a preguntar als enquestats com l’emergència climàtica afecta els plans de viatge. El resultat: un terç (33,7%) dels europeus evita destins on és probable que es produeixin fenòmens meteorològics extrems, i un 17,3% evita llocs amb temperatures extremes. Una mica més del 16% cerca destins amb condicions climàtiques més estables. A més, gairebé un de cada deu (8,5%) canvia els mesos dels viatges, mentre que el 10% dels viatgers preocupa les condicions meteorològiques extremes.

Tot i aquests canvis en el comportament, l’informe de l’ETC, que va enquestar persones d’Alemanya, el Regne Unit, França, els Països Baixos, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Espanya, Polònia i Àustria, va trobar que els mesos d’agost continuen sent els més populars per viatjar entre maig i octubre. Les principals destinacions continuen sent les més càlides, com ara Itàlia, Espanya, França i Grècia.

El sol i la platja en dubte

Persones que anteriorment gaudien de la calor i de l’estiu ara estan menys atretes per aquestes condicions o fins i tot preocupades per l’augment de les temperatures. Aquest fenomen no és nou. L?any passat ja s?especulava que enmig dels incendis i les onades de calor, els turistes podrien començar a buscar altres llocs durant els mesos d?estiu.

Projeccions per al futur

Un informe del Centre Comú de Recerca de la Comissió Europea publicat l’any passat va revelar que les regions costaneres, especialment al sud d’Europa, veuran una disminució de la demanda turística. L’informe destaca que l’interès turístic augmentarà a l’abril i que disminuirà al juliol. A mesura que canvia la demanda estacional a tot el continent, el turisme continuarà creixent segons les projeccions.

L’estudi titulat ‘Impacte regional del canvi climàtic en la demanda turística europea’, va avaluar els canvis en la demanda turística sota quatre futurs climàtics: els objectius de l’Acord de París (1,5 °C i 2 °C) i dos nivells més de escalfament global més alts (3 °C i 4 °C). Les projeccions suggereixen un impacte positiu global a la demanda turística europea, amb un augment projectat de l’1,58% per a l’escenari d’escalfament més alt (4 °C). No obstant això, aquests resultats agregats amaguen una gran variabilitat entre regions.

Diferències dins europa

S’espera que els patrons estacionals experimentin canvis significatius amb diversos impactes entre regions. Les regions costaneres del nord d’Europa podrien veure un augment de més del 5% a la demanda durant els mesos d’estiu i principis de tardor. D’altra banda, les regions costaneres del sud preveuen perdre gairebé el 10% dels turistes d’estiu en comparació de l’actualitat, especialment en escenaris de clima més càlid (3°C i 4°C).

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00