Inici » El sector pesquer català afronta un nou desafiament europeu

El sector pesquer català afronta un nou desafiament europeu

by PREMIUM.CAT
foto de la barra de una cervecería con gente en El presidente de la Federación Catalana de Cofradías de Pescadores, Antoni Abad, asegura que no ven bien el acuerdo alcanzado con la Comisión Europea (CE) respecto a la reducción de la actividad y cree que supone "prolongar la agonía" del sector. En este sentido, asegura que tienen poco tiempo para aplicar las medidas "bonificadas" propuestas y que, aunque algunas ya se están llevando a cabo, otras suponen grandes inversiones que en este contexto de "incertidumbre" nadie querrá asumir. "Cada año somos(8k, mejor calidad, obra maestra, muy detallado:1.1)

Crítiques a l’acord europeu sobre la pesca

Antoni Abad, president de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors, expressa la seva preocupació davant el recent acord de la Comissió Europea (CE) que afecta les activitats pesqueres. Segons Abad, les mesures de reducció d’activitat són un intent de ‘prolongar l’agonia’ del sector, amb poc temps per implementar les bonificacions proposades.

Incertesa i inversions difícils de justificar

El líder pesquer argumenta que les noves normes, que canvien constantment, fan que ningú estigui disposat a fer inversions significatives en els seus negocis. ‘Amb aquesta falta de previsibilitat, qui s’arriscarà a invertir?’, es pregunta Abad, deixant clara la seva frustració amb la situació actual.

Un acord sota pressió

L’acord es va tancar després de llargues discussions entre els estats membres de la Unió Europea, amb Espanya, Itàlia i França oposades a la proposta inicial. Brussel·les defensa que el nou pacte permetrà als pescadors mantenir la seva activitat, sempre que adoptin mesures per millorar la sostenibilitat.

Reaccions diverses entre les confraries

Malgrat que algunes confraries, com la de Palamós, semblen acceptar l’acord, Abad i altres representants, com els de Tarragona i la Ràpita, el qualifiquen de ‘xantatge’, subratllant que les bonificacions són difícils d’implementar i requereixen inversions que el sector no pot afrontar en l’actual context d’incertesa.

La política per damunt de la pesca

Abad sosté que l’acord no s’ha de considerar una veritable negociació, sinó més aviat una imposició de Brussel·les que ignora els esforços realitzats pel sector pesquer en els darrers anys. ‘Aquesta situació ens fa replantejar moltes coses’, conclou, destacant la necessitat d’una millor representació del sector a nivell europeu.

Reflexions sobre el futur del sector

El president de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors alerta que el sector pesquer mai tornarà a ser el mateix, i expressa una profunda decepció amb el tracte rebut. ‘Ens sentim com un xiclet, rossegat i escopit’, afirma, deixant entreveure la seva preocupació pel futur de la indústria davant un panorama tan advers.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00