Celebració de l’Excel·lència en Pastisseria
El passat dissabte, Sant Vicenç dels Horts es va convertir en l’escenari d’una gala que va homenatjar l’art de la pastisseria a Catalunya. En aquesta cerimònia, quatre destacades pastisseries del Vallès Oriental van ser reconegudes amb el prestigiós Premi Fava de Cacau, que distingeix les 50 millors pastisseries de la regió.
Tradició i Innovació: Els Guanyadors
Les pastisseries guardonades inclouen noms ben coneguts, com la Pastisseria Sant Llehí de Cardedeu i Sant Antoni, la Pastisseria Maurici Cot de Llinars, Pessic Pastisseria de la Garriga i la Pastisseria Rodellas de Sant Celoni. Aquest any, la competència ha estat intensa, però aquestes botigues han tornat a demostrar la seva qualitat i dedicació.
Reconeixement a la Qualitat i l’Esforç
Maurici Cot, propietari de la Pastisseria que porta el seu nom, expressa la seva gratitud pel reconeixement: “Som especialitzats en productes sense gluten ni lactosa. Apreciem que la nostra feina sigui valorada en un sector sovint oblidat”.
Un Legat Familiar
La Pastisseria Rodellas, amb 47 anys d’història, ha rebut el premi per cinquè any consecutiu. Jordi Rodellas comenta: “El nostre públic és molt fidel i aquest premi ens ha ajudat a fer-nos un nom fora de la nostra àrea. Hem tingut l’honor de preparar postres per als Premis Gaudí, cosa que no hauríem imaginat”.
La Nova Generació de Pastissers
Pessic Pastisseria, amb només tres anys d’existència, s’ha guanyat el cor dels clients i ha obtingut el premi en dues ocasions. Estela Durarri comparteix: “El reconeixement ens ha ajudat a créixer, tant en vendes com en popularitat, i esperem que aquest impuls continuï”.
Un Distintiu de Qualitat
La Fava de Cacau és un distintiu que no només aporta prestigi, sinó que també serveix com a eina de màrqueting per a les pastisseries seleccionades. Aquest any, la llista inclou noves incorporacions, com la Pastisseria Atzavara de Tona, que ha estat reconeguda per primera vegada.
Futur Prometedor per al Sector
Amb la Fava de Cacau, les pastisseries no només celebren els seus èxits, sinó que també miren cap al futur amb optimisme. L’augment de la visibilitat a les xarxes socials i l’interès del públic per les seves creacions suggereixen que el món de la pastisseria catalana continuarà evolucionant i sorprenent.