Inici » El whisky català: una nova tradició en destil·lats

El whisky català: una nova tradició en destil·lats

by PREMIUM.CAT
un home i una dona sostenint dues ampolles de vi davant de bótes de vi en un celler, Enguerrand Quarton, fotografia professional, retrat d'un personatge, premsa privada

Un whisky català de qualitat

A Catalunya, no som escocesos, però també sabem fer un bon whisky. Tot i que en menor quantitat, comptem amb algunes unitats que es poden comptar amb els dits de les mans. Isaac i Pilar, dos emprenedors que van deixar els seus treballs com a economista i biòloga respectivament, van decidir fa uns anys embarcar-se en l’aventura de fabricar ginebres i licors al seu propi obrador. Recentment han afegit una nova referència al seu catàleg: el whisky Catalonia Single Malt. Aquest whisky, elaborat amb malt d’ordi, és el primer del seu tipus a Catalunya i ha estat creat amb tot el procés localitzat al municipi de Llançà, a l’Alt Empordà, al nord de la Costa Brava. Actualment, el whisky es troba en procés de repòs i s’espera que surti al mercat aquest 2024.

El primer whisky cent per cent català

Quevall Licors, la companyia darrere aquest projecte, ha treballat àrduament per fer realitat el seu somni. El whisky Catalonia Single Malt serà el primer whisky completament elaborat a Catalunya. Des del 2021, els fundadors de Quevall Licors han estat treballant en la destil·lació d’aquest whisky a base d’ordi maltat. Segons expliquen, calen almenys tres anys de repòs en bóta perquè el whisky arribi a la seva qualitat òptima. A més del whisky, Quevall Licors també elabora altres licors, com ginebres, ratafies i licors sense additius químics, utilitzant mètodes artesanals. El seu obrador es troba a una casa del segle XI a Girona, on envelleixen amb cura els seus productes abans d’embotellar-los. Amb el llançament del whisky Catalonia Single Malt el 2024, Quevall Licors està marcant una fita a la història del whisky a Catalunya i fusionant la tradició catalana amb tècniques de destil·lació avantguardistes.

Una declaració d´intencions

El Catalonia Single Malt va més enllà de ser només un whisky; és una declaració d´intencions. Aquest destil·lat representa la perfecta unió entre la tradició catalana i les tècniques més avantguardistes en destil·lació. Els alambins utilitzats per Quevall Licors, dissenyats específicament per a la destil·lació del whisky, són notablement més petits que els tradicionals a Escòcia o Irlanda. Això confereix al Catalonia Single Malt un sabor més concentrat i distintiu. Aquest primer whisky català és una fita a la història del whisky a Catalunya i representa una simbiosi perfecta entre la tradició i la innovació en destil·lació.

Una nova tradició en destil·lats

En un món on l’autenticitat i allò local són cada vegada més valorats, el Catalonia Single Malt es posiciona com un referent de qualitat i excel·lència. Aquest whisky no és només motiu d’orgull per a Catalunya, sinó que també destaca a nivell internacional. Amb el seu llançament el 2024, estem presenciant l’inici d’una nova tradició, un llegat que Quevall Licors està escrivint a la història de la cocteleria i el whisky.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00