Inici » Elaboració de cogombres adobats: una opció refrescant per a l’estiu

Elaboració de cogombres adobats: una opció refrescant per a l’estiu

by PREMIUM.CAT
un munt de síndries verdes amb gotes d'aigua a sobre, totes amuntegades, amb una d'elles tallant a rodanxes, Andries Stock, verd, una foto d'estoc, superplana

Diferents varietats de cogombre

El cogombre és una fruita similar al meló, la síndria, el carbassó o la carbassa, amb una pell exterior dura i un interior sucós. Hi ha diferents tipus de cogombres, com els curts amb petites broquetes o protuberàncies, i els més fins i allargats. També hi ha varietats com el cogombre francès, ideal per a receptes de gaspatxo, que té una pell més llisa i fosca, i el cogombre japonès o anglès. Pots utilitzar la varietat que prefereixis per preparar els teus adobats.

Ingredients necessaris

Per preparar els cogombres adobats, necessitaràs els ingredients següents:

– 2 cogombres

– 1 ceba

– 2 cullerades de mostassa en gra

– 2 fulles de llorer

– Vinagre de Pedro Jiménez

– Sal

– Sucre (opcional)

Procés d’elaboració

A continuació, t’expliquem com preparar els cogombres adobats de forma ràpida i senzilla:

Pas 1: Neteja els cogombres

Renta i neteja bé els cogombres. Pots tallar-los a rodanxes senceres, per la meitat, a quarts oa trossos més fins, segons la teva preferència.

Pas 2: Escorre els cogombres

Col·loca els trossos de cogombre en un colador i afegeix-hi sal al gust. Deixa que escorrin durant aproximadament 45 minuts.

Pas 3: Bull el vinagre

Mentre els cogombres estan escorrent, bull el vinagre diluït en mig litre daigua en una olla.

Pas 4: Prepara els pots de conserva

Tingues preparats els pots de conserva on guardaràs els cogombres adobats. Afegeix els trossos de cogombre escorreguts i afegeix els aromàtics que vulguis, com fulles de llorer, ceba o mostassa.

Pas 5: Afegeix el vinagre

Aboca el vinagre bullint sobre els cogombres als pots de conserva. Si vols, pots afegir una mica de sucre dissolta al líquid per suavitzar el sabor.

Pas 6: Deixa reposar i gaudeix

Tapa els pots de conserva i deixa que els cogombres adobats assoleixin la temperatura ambient. Després, guarda’ls a la nevera i podràs gaudir-ne en uns dies.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00