Inici » Els desafiaments del cafè: el canvi climàtic i l’impacte en els preus

Els desafiaments del cafè: el canvi climàtic i l’impacte en els preus

by PREMIUM.CAT
un home sostenint una tassa de cafè en un camp d'arbustos de te i arbres al fons, amb un camí de terra en primer pla, Cao Zhibai, phuoc quan, un retrat de personatges, art ecològic

La passió darrere la producció de cafè a Chiapas

Al cor de les muntanyes de Chiapas, Mèxic, un grup de 150 agricultors dedicats a la producció de cafè lluiten contra les adversitats del clima. Aquest esforç és liderat per Tomás Edelmann, qui pertany a una família que ha cultivat aquesta planta durant quatre generacions. Amb una dedicació lloable, aquests productors treballen sota l’ombra dels arbres, lluny de les inclemències del sol estiuenc, per garantir que cada tassa de cafè sigui una experiència inoblidable.

El canvi climàtic com a amenaça per la producció

La situació es torna més complexa amb l’augment de les temperatures i la sequera. Edelmann explica que les condicions climàtiques extremes provoquen una disminució de la producció, afectant tant la qualitat com la quantitat del cafè. ‘Si el clima no és favorable, el rendiment és baix, i això incrementa els costos’, afirma amb preocupació, ja que els preus del cafè es veuen directament influenciats per aquests factors.

L’impacte en els preus del cafè per als consumidors

Amb l’increment dels costos de producció, els amants del cafè poden haver de preparar-se per a un augment sostingut en els preus de les postres més preuades del món. Especialistes en el sector són unànimes a dir que aquesta tendència podria perdurar, gràcies a factors externs com el canvi climàtic i les tensions globals que afegeixen pressió a l’oferta.

Dades preocupants per a la indústria del cafè

Segons la Organització Internacional del Cafè (OIC), el preu del cafè ha arribat a nivells que no s’havien vist en més d’una dècada, superant els 2,10 euros per quilo. Ryan Delany, expert en comerç de cafè, destaca que la fluctuació dels preus és un reflex del delicat equilibri entre l’oferta i la demanda, i que els consumidors poden veure canvis significatius en el cost de la seva beguda preferida.

La diversificació en la producció de cafè

Amb la creixent demanda de cafè Robusta, es crea un nou nivell de competència en el mercat que pot influir en els preus d’altres varietats com l’Aràbica, la més buscada pels gourmets. El fabricant italià Lavazza ha reconegut que els desafiaments globals, incloent la guerra a Ucraïna i l’impacte del clima, han portat a una situació sense precedents. ‘La nostra indústria ha enfrontat una tempesta perfecta que ha elevat els costos substancialment’, han comunicat a la CNN.

Mirada al futur: sostenibilitat i demanda incessant

Malgrat tots els obstacles, les expectatives sobre la demanda de cafè romanen fermes. Experts coincideixen en què el cafè conservarà la seva popularitat i els estimadors del sabor buscaran maneres de seguir gaudint d’aquesta beguda, malgrat l’impacte del canvi climàtic i l’augment de preus que s’anticipa. Potser és un moment de reflexió sobre la sostenibilitat del cultiu de cafè que podria marcar el futur d’aquesta deliciosa experiència.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00