Formatges finalistes del premi ICEX
Els formatges Cremosits del Zújar Mini d’Arteserena, de Campanar (Badajoz), i Flor de la Devesa DOP Coca del Casar de Formatgeria Els Casareños, de Casar de Càceres (Càceres), han estat seleccionats com a finalistes del prestigiós premi ICEX (Institut de Comerç) Exterior d’Espanya) que reconeix els millors formatges d’Espanya.
El formatge Don Nicolás de Finca d’Uga, el millor d’Espanya 2024
El formatge Don Nicolás de Finca d’Uga, ubicada a Lanzarote, ha estat guardonat com el millor formatge d’Espanya l’any 2024. Aquest formatge madurat de vaca de pasta cuita ha obtingut la victòria al 14è Campionat GourmetQuesos, celebrat en el marc de la 37a edició del Saló Gourmets a Madrid, la Fira Internacional d’Alimentació i Begudes de Qualitat.
El premi ICEX i el suport als formatges espanyols
El premi ICEX té com a objectiu donar suport als elaboradors espanyols amb capacitat exportadora per promocionar els seus formatges als mercats internacionals. Els formatges finalistes en aquest premi tindran l’oportunitat de participar en diverses accions de promoció de l’ICEX a mercats exteriors.
Els finalistes del premi ICEX
A més dels formatges de Campanar i Casar de Càceres, altres formatges finalistes al premi ICEX són:
– Formatge Barral DOP Tetilla, de Queixeria Barral d’Arzúa (La Corunya)
– Pi Escorça Enmohecida, de Formatges de Hualdo al Carpio de Tajo (Toledo)
– Villajos Semicurado DOP Formatge Manchego Artesano, d’Agroviillaserra a Porzuna (Ciudad Real)
– Serra d’Albarrasí Etiqueta Verda al Romero, de Formatge Artesà de Terol a Albarracín (Terol)
– Munti Ginebre, de Formatgeries del Tiétar a L’Adrada (Àvila)
– Savel, d’Airas Moniz a Chantada (Lugo)
– Rei Silo Azul Mamá Marisa, d’Ernesto Madera López a Pravia (Astúries)
El reconegut concurs de formatges a Espanya
El concurs de formatges més reconegut del sector a Espanya ha comptat amb la participació de 880 formatges. Després d’una rigorosa selecció, en què es van avaluar aspectes com l’escorça, el color, la textura, l’olor, el sabor i la persistència de cada mostra, només van passar a la final els 100 formatges més ben puntuats, cinc per cadascuna de les 20 categories. El panell de tast va estar compost per 60 jutges.