Inici » Es constitueix la plataforma SAMEDEN per a la salut mental

Es constitueix la plataforma SAMEDEN per a la salut mental

by PREMIUM.CAT
un grup de persones al voltant d'una taula amb un home amb vestit i corbata parlant amb ells i un home amb vestit, Aníbal Villacís, cap enfocat, una fotografia d'estoc, neoplasticisme

Una nova iniciativa per a la salut mental

En les comarques de l’Alcoià i El Comtat ha sorgit una plataforma innovadora que treballarà per millorar la salut mental i lluitar contra les malalties associades. Aquesta plataforma, anomenada SAMEDEN, té com a objectius principals combatre l’estigma que envolta aquestes malalties, conscienciar la ciutadania sobre les necessitats de la salut mental i millorar l’accés als serveis de salut mental.

Un enfocament inclusiu

SAMEDEN posa un èmfasi especial en l’atenció a les persones joves, però també té en compte les persones afectades per l’Alzheimer i altres demències. Aquesta plataforma busca involucrar diversos col·lectius que ja estaven treballant en aquest àmbit, com el Departament de Salut d’Alcoi, les associacions de Familiars de malalts d’Alzheimer d’Alcoi, Castalla, Onil, Cocentaina, Muro, Banyeres, l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de la Marina, AIN, Coratge, el Gara, TEA-ASPERGER, el coordinador de la xarxa d’Escoles UNESCO i el Doctor César Rodríguez Castelló. A més, la plataforma compta amb el suport del Rotary Club d’Alcoi i serà dirigida per Santiago Llopis.

Un esforç col·lectiu

Durant la presentació de SAMEDEN, diversos representants van intervenir per explicar els detalls del projecte i els seus objectius. Alfredo Rizo, gerent del Departament de Salut d’Alcoi, va destacar la importància d’aquesta iniciativa per millorar la salut mental a la comunitat. Antonio Aracil, president del Rotary Club Alcoi, va animar la societat a involucrar-se en aquesta causa. Romualdo Coderch, responsable del comitè de salut mental del Rotary, va explicar com s’ha format la plataforma i va presentar els primers projectes que es posaran en marxa. A més, els especialistes en psiquiatria Cristian Molina Pizarro i César Rodríguez Castelló van abordar temes com la prevenció del suïcidi i el suport post-diagnòstic universal.

Una visió educativa

Jesús Martínez Vargas, director de l’IES Andreu Sempere i coordinador de la xarxa d’escoles associades a la UNESCO, va explicar el projecte relacionat amb la prevenció de conflictes escolars i l’abús en l’entorn educatiu. Aquesta iniciativa té com a objectiu millorar la convivència i promoure un entorn educatiu saludable.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00