Inici » Explorant la Convivència entre l’Os Bru i l’Agricultura a Astúries

Explorant la Convivència entre l’Os Bru i l’Agricultura a Astúries

by PREMIUM.CAT
Una escena pintoresca ambientada en las 'Montañas Cantabrianas', que muestra a un grupo de funcionarios involucrados en una reunión al aire libre. El 'Ministro de Medio Ambiente, Agricultura y Ganadería', Guillem Casal, se encuentra a la vanguardia, vestida con un traje profesional, con un telón de fondo de exuberantes colinas verdes y picos de montaña resistentes. A su lado, Ferran Teixidó, el 'Director del Forest Corps', y Sínlvia Ferrer, la 'Directora del Departamento de Medio Ambiente y Sostenibilidad', están escuchando atentamente. El sol lanza un brillo cálido, iluminando los colores vibrantes de la flora circundante. En la distancia, una manada de "ganado nativo" pasta pacíficamente, simbolizando el compromiso de la región con la "agricultura de ganado extenso". La atmósfera es colaborativa, con un sentido de propósito mientras discuten la 'protección de la biodiversidad' y la 'gestión sostenible de la tierra'. Cerca, es visible un signo de 'Reserva de Biosfera de la UNESCO', destacando el significado

Visita Institucional a la Serralada Cantàbrica

El ministre andorrà de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha encapçalat una delegació que inclou figures destacades com Ferran Teixidó, director del Cos de Banders, i Sílvia Ferrer, directora del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat. El seu viatge a la serralada cantàbrica s’ha centrat en l’estudi de la coexistència entre l’os bru i les activitats ramaderes i turístiques.

Col·laboració entre Territoris

Durant la seva estada, la delegació va mantenir una reunió amb Belarmino Fernández, l’alcalde de Somiedo, per discutir iniciatives de preservació de la biodiversitat. Ambdós territoris comparteixen similituds en la seva ramaderia extensiva i en la protecció de races bovines autòctones. Somiedo, que va establir un parc natural a la dècada dels 80, serveix com a model de gestió sostenible amb més de 290 km2 de territori protegit.

Eixos de Gestió i Objectius de Conservació

Luis Fernando Alonso, director del Parc Natural de Somiedo, va presentar els principis que guien la gestió del parc, reconegut com a Reserva de la Biosfera per la UNESCO. Casal va exposar la intenció del Govern d’Andorra de garantir la protecció d’un 30% del seu territori abans del 2030, explorant vies de col·laboració amb Somiedo per aprendre de les seves experiències en gestió de la biodiversitat.

Models de Gestió Territorial

La delegació també va visitar Villablino, on Mario Rivas, l’alcalde, va compartir el seu model de gestió que integra la conservació de l’os bru. Aquesta iniciativa busca fomentar una convivència harmònica entre la fauna salvatge i les activitats ramaderes.

Experiències i Metodologies

A més de les reunions institucionals, els representants andorrans van interactuar amb Guillermo Palomero, president de la Fundación Oso Pardo. Aquesta organització és vital per al seguiment científic de l’os bru i promou la convivència amb el sector ramader, així com diverses metodologies de protecció de l’espècie.

Compromís Amb la Conservació

La visita a Astúries reflecteix l’interès del Govern d’Andorra per enfortir les seves polítiques de conservació i per aprofundir en la gestió de la fauna salvatge, especialment en relació amb l’os bru al Pirineu. La col·laboració amb la Fundación Oso Pardo ha inclòs formacions i iniciatives de sensibilització, com ara vídeos amb consells per a la població sobre com actuar en cas de trobar-se un os a la muntanya.

Un Futur Sostenible

Amb aquesta visita, el Govern reafirma el seu compromís amb una gestió sostenible del medi natural i l’intercanvi d’experiències amb altres regions que enfronten reptes similars. Les accions ja implementades pel Ministeri inclouen l’aprovació d’un reglament de compensació per danys causats per espècies en perill d’extinció i la implementació de sistemes de seguiment GPS per al bestiar, reflectint un enfocament proactiu per a la convivència entre la fauna i l’activitat humana.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00