Inici » Explorant les Veus Feministes en la Música: Un Debat Necessari

Explorant les Veus Feministes en la Música: Un Debat Necessari

by PREMIUM.CAT
Una escena vibrante y atractiva ambientada dentro de la 'Sarcòfag d’Hipòlit' en el Pretori, donde se está llevando a cabo el segundo evento 'Pre Teta'. La sala está adornada con una rica arquitectura histórica, con altas columnas de piedra y intrincadas tallas que hacen eco de la grandeza del antiguo Tarragona. La iluminación suave y cálida ilumina el espacio, fundiendo sombras suaves que crean una atmósfera acogedora. En primer plano, un grupo diverso de mujeres está sentado en un semicírculo, cada una que muestra expresiones de entusiasmo y determinación mientras se preparan para el debate sobre 'Feminisme I música'. El moderador, 'Montse Virgili', se encuentra con confianza en el centro, sosteniendo un micrófono, su presencia dominando pero accesible. A su derecha, 'Fátima Mellado' se dedica a una discusión animada, sus gestos enfatizan sus puntos apasionadamente. A la izquierda, 'Raquel Bassas Català' asiente cuidadosamente, mientras que 'Elena García' parece estar lista para compartir sus ideas, su toque

Un Diàleg Obert sobre Feminisme i Música

El pròxim dijous 15 de maig a les 18.30 hores, la sala del sarcòfag d’Hipòlit al Pretori es convertirà en l’escenari d’un debat crucial sobre la intersecció entre el feminisme i la música. Aquesta segona jornada del Pre TETA, en el marc de l’esdeveniment Tarraco25, portarà per títol ‘Sense les veus de les dones, la banda sonora de la nostra història estarà incompleta. És hora de sentir totes les veus’.

L’Organització i els Ponents

Aquesta iniciativa, impulsada per la conselleria d’Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI+ de l’Ajuntament de Tarragona, serà moderada per la periodista Montse Virgili. El debat comptarà amb la presència de figures destacades com Fátima Mellado, promotora cultural i membre de l’Associació MIM; Raquel Bassas Català, presidenta d’ARC, i l’artista Elena Garcia, qui oferirà una actuació al Festival TETA 2025.

Un Context de Desigualtats Persistents

Malgrat els progressos en les darreres dècades, les dones encara s’enfronten a importants desigualtats en el món de la música. Un estudi de 2022 de l’escola Annenberg de Comunicació de la Universitat del Sud de Califòrnia revela que només el 2% dels productors musicals són dones, posant de manifest la necessitat de més representació i equitat en la indústria.

Un Festival que Celebra el Feminisme

La jornada d’aquest dijous és només la segona de tres que es duran a terme enguany en el context de la quarta edició del Festival TETA, que tindrà lloc als jardins i a l’Auditori del Camp de Mart els dies 30 i 31 de maig. L’objectiu és crear un espai inclusiu que promogui la participació i la celebració de les diverses veus del feminisme.

Un Cicle de Debats Innovador

Ambdues jornades, la primera i la segona, s’emmarquen en el cicle ‘Teixint rebel·lies. Feminisme i orgull en diàleg a través de la història’, organitzat en col·laboració amb la conselleria de Patrimoni. La participació és gratuïta, però es requereix inscripció prèvia a través d’un enllaç.

El Tercer Pre TETA: Un Espai de Reflexió

El tercer i últim debat del Pre TETA, titulat ‘Veus i respostes generacionals, construint resistències’, tindrà lloc el dijous 22 de maig a les 18 hores a la Sala Eutyches del Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Aquesta sessió inclourà la participació de figures com l’activista feminista Ana Requena Aguilar, la politòloga Julia Salander, i l’advocada Carla Galeote.

Els assistents interessats hauran de registrar-se prèviament a través d’un enllaç per assegurar la seva plaça en aquest debat que promet ser enriquidor i inspirador.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00