Inici » Gastronomia Asturiana a la Costa Daurada: Un Viatge de Sabors

Gastronomia Asturiana a la Costa Daurada: Un Viatge de Sabors

by PREMIUM.CAT
Una escena vibrante se desarrolla en el restaurante 'El Llagar', ubicado en Montbrió del Camp, donde se ha reunido la 'Acadèmia de Gastronomia de Tarragona' (AGT). El interior, una vez un establo medieval, está adornado con 'pinturas artísticas' por el artista local David Callau, junto con una obra maestra de 'sótano' de Sadurní Martí y un retrato de De Lahoz. La atmósfera es animada, llena de la charla de aproximadamente treinta "académicos" ansiosos listos para disfrutar de las delicias culinarias de las 'principios de Astúries'. La mesa está elegante, mostrando un 'menú de degustación' titulado 'Sabor a Asturias', con platos tradicionales como 'Fabes Con Almejas' y 'Fabada Asturiana de la Goya Goya'. Lo más destacado es el 'Cachopos', que tenta a las papilas gustativas, y se prepara un gran 'Chuletón' de carne de resguria en la mesa, acompañado de 'patatines' y 'Pimientos de Padrón'. La comida concluye con un dulce toque de 'Arròs Amb Llet' y 'Pastís de L’Avia', mientras que el 'Sidra' tradicional se viert

Un Plaer Culinari Sense Desplaçar-se

L’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona ha tingut l’oportunitat de descobrir els sabors autèntics d’Astúries en una visita al restaurant El Llagar, situat a Montbrió del Camp. Dirigit per la família Pérez-Palomo, aquest ‘Asador-Sidrería’ s’ha convertit en un referent gastronòmic durant els darrers divuit anys.

Un Espai Carregat d’Història

Els acadèmics han estat acollits en un ambient singular, un antic estable que ara serveix com a restaurant. La decoració, que inclou obres d’art locals com les del pintor David Callau i altres referències a la tradició culinària, aporta un toc especial a l’experiència.

Un Menú que Evoca la Tradició

El menú dissenyat per a l’esdeveniment, titulat ‘Sabor a Asturias’, ha presentat una selecció de plats emblemàtics com les ‘fabes con almejas’ i la reconeguda ‘fabada asturiana de la guela Goya’. A més, els ‘cachopos’ han estat una de les sorpreses més ben rebudes, culminant amb un ‘Chuletón’ de vaca asturiana cuit a la taula, acompanyat de ‘patatines’ i ‘pimientos de Padrón’.

Un Final Dolç i Brindis Tradicionals

El festí no estaria complet sense un toc dolç, amb l’arròs amb llet i el pastís de l’àvia que van fer les delícies dels comensals. Els brindis amb sidra asturiana van afegir un aire festiu a la jornada.

Una Nota d’Agradosiment Musical

L’Acadèmia ha volgut mostrar el seu agraïment a la família Pérez-Palomo de manera original, cantant ‘Asturias patria querida’ en un moment emotiu durant el dinar. Aquest gest va ser molt apreciat pels amfitrions, que també van rebre un diploma de reconeixement de mans d’Ana Vilallonga, presidenta de l’AGT.

Preparatius per als Premis de Gastronomia

Els acadèmics de l’AGT ja tenen marcada la seva pròxima cita: el dijous 15 de maig al Castell de Vilafortuny, on se celebraran els Premis de Gastronomia. Aquest esdeveniment promet ser una nova oportunitat per reconèixer els talents en el món gastronòmic.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00