Inici » Impacte inesperat de la nova legislació sobre delictes sexuals

Impacte inesperat de la nova legislació sobre delictes sexuals

by PREMIUM.CAT
La penalización se reduce a dos miembros de la manada gracias a la ley 'Solo sí es sí' Una vez más, se descubre la NYAP de la ley promovida por Podemos La ex ministra de igualdad, Irene Montero, aprobó en 2022 la ley orgánica sobre la garantía integral de la libertad sexual, mejor conocida como la ley del SÍ. Uno de sus principales objetivos era consentir el centro de relaciones sexuales y afectivas. Esto dio como resultado la elevación de la agresión sexual de todos los crímenes sexuales, (8k, mejor calidad, obra maestra, muy detallada: 1.1)

Llei del consentiment: Un enfocament controvertit

La Llei Orgànica de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, popularment coneguda com la llei del ‘sí és sí’, va ser promulgada el 2022 per l’exministra d’Igualtat, Irene Montero. Aquesta normativa tenia com a meta centralitzar el consentiment en les relacions sexuals, però la seva aplicació ha generat un debat intens.

Revisió de condemnes: Un resultat inesperat

Recentment, l’Audiència Provincial de Navarra ha decidit reduir la pena de dos membres de La Manada, José Ángel Prenda i Jesús Escudero, de 15 a 14 anys. Aquesta decisió ha suscitat una gran controvèrsia, ja que es produïx en un context on la llei va ser dissenyada per protegir les víctimes de delictes sexuals.

La influència del Tribunal Suprem

La rebaixa de la pena no és un cas aïllat. El Tribunal Suprem ja havia establert un precedent en reduir la condemna d’un altre membre de La Manada, Ángel Boza, amb la mateixa argumentació. Això ha obligat a l’Audiència a seguir aquesta línia, malgrat les objeccions de l’acusació.

Controvèrsia sobre la interpretació de la llei

Els defensors de la llei argumenten que la seva intenció era reforçar la protecció de les víctimes, però les rebaixes de penes han posat en dubte l’eficàcia de la normativa. Experts en dret han assenyalat que la unificació de delictes pot haver creat un buit legal que beneficia els condemnats.

El dilema de l’igualtat davant la llei

Aquesta situació obre un debat fonamental sobre la justícia patriarcal i les seves implicacions en la societat. La rebaixa de penes és vista per alguns com una conseqüència d’una interpretació errònia de la llei, mentre que altres sostenen que reflecteix una falla estructural en el sistema judicial.

Un futur incert per a les víctimes

La possibilitat de revisió de condemnes per a casos anteriors a la nova legislació ha generat inquietud entre les víctimes i les organitzacions feministes. La pregunta que queda és si aquesta llei, dissenyada per protegir, acaba per perjudicar aquells que volia defensar.

Reflexions finals

La situació actual ens convida a reflexionar sobre el camí que ha de seguir la legislació en matèria de delictes sexuals. La necessitat d’un enfocament més efectiu i coherent és més urgent que mai, per tal d’assegurar que les lleis realment protegeixin les víctimes en comptes de facilitar la impunitat dels delinqüents.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00