Inici » Investigació Revela Deficiències Nutricionals en Dones Embarassades

Investigació Revela Deficiències Nutricionals en Dones Embarassades

by PREMIUM.CAT
Diseño de interiores con personas tomando una cerveza en la cervecería La Unidad de Medicina Preventiva y Bioestadística de la URV y el IISPV han llevado a cabo un estudio para conocer los patrones de suplementación de las mujeres embarazadas del Camp de Tarragona y sus niveles de folato y vitamina B12. Tras estudiar 831 embarazos, encontraron que solo el 36% de las mujeres seguían las recomendaciones de suplementación con ácido fólico y encontraron niveles bajos de folato y vitamina B12 en casi la mitad de las mujeres en algún momento de su embarazo. . i miss her(8k, best quality, masterpiece, highly detailed:1.1)

Estudi Pioner sobre la Suplementació Prenatal

Un recent estudi realitzat per la Unitat de Medicina Preventiva i Bioestadística de la URV, en col·laboració amb l’IISPV, ha posat de manifest la necessitat urgent d’atendre les deficiències nutricionals en dones embarassades al Camp de Tarragona. L’anàlisi, que ha inclòs un total de 831 embarassos, revela que només un 36% de les participants segueixen les recomanacions de suplementació amb àcid fòlic, un nutrient essencial per a la salut fetal.

Importància de l’Àcid Fòlic i la Vitamina B12

L’àcid fòlic, conegut també com a vitamina B9, és fonamental per al desenvolupament correcte del sistema nerviós i cardiovascular del fetus. La seva manca pot comportar conseqüències greus, incloent avortaments i malformacions congènites. D’altra banda, la vitamina B12, essencial per a la formació de l’ADN, també és crucial durant l’embaràs, ja que influeix directament en la salut de la mare i el nadó.

Deficiències Alarmants en la Mostra Estudiada

Els resultats de l’estudi són preocupants: prop del 50% de les dones embarassades presentaven nivells inadequats de folats i vitamina B12 en diversos moments del seu embaràs. En particular, el 47% mostrava nivells de folats eritrocitaris per sota dels estàndards recomanats per l’OMS, fet que representa un alarmant indicador de risc per a la salut fetal.

Factors que Contribueixen a la Falta de Suplementació

Michelle Murphy, investigadora de la URV i coautora de l’estudi, destaca que moltes dones només reben consells sobre la suplementació d’àcid fòlic durant la seva primera revisió prenatal, que pot ser tardana. Les recomanacions indiquen que les embarassades haurien de començar a prendre 400µg d’àcid fòlic un mes abans de concebre i continuar fins al final del primer trimestre.

Una Evidència de la Necessitat de Canvis

L’estudi Reus-Tarragona Birth Cohort (RTBC) representa la recerca més extensa realitzada a un país amb alts ingressos sobre la suplementació durant l’embaràs. Els investigadors han observat que, tot i que el 80% de les dones tenien un embaràs planificat, només un 36% prenien àcid fòlic amb anterioritat.

Un Alerta sobre la Vitamina B12

Les deficiències de vitamina B12 són igualment preocupants. En la primera revisió, un 7% de les embarassades presentaven nivells baixos, però aquesta xifra va augmentar fins a un 44% al final de l’embaràs. La investigadora Murphy destaca que la creença que la dieta mediterrània garanteix suficients nivells de B12 és errònia, ja que l’estudi ha demostrat deficiències significatives en aquesta vitamina entre les participants.

Reflexions Finals i Perspectives Futuristes

Amb aquestes dades, queda clar que és essencial revisar i millorar les pautes de suplementació per a dones embarassades. La informació sobre la importància de l’àcid fòlic i la vitamina B12 ha de ser accessible i comprensible des del moment de la planificació de l’embaràs. La salut materna i infantil depèn d’una nutrició adequada, i l’educació és la clau per evitar conseqüències adverses.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00