Inici » La Cuina Sostenible: Descobrint Sabors Silvestres a Cambrils

La Cuina Sostenible: Descobrint Sabors Silvestres a Cambrils

by PREMIUM.CAT
Este comienzo de la semana se llevó a cabo en el Institut Escola de Hotelía y el turismo de Cambrils la presentación de los resultados del proyecto 'Del Bosc a Table', una iniciativa innovadora que tiene como objetivo recuperar y valorar las plantas silvestres comestibles a través de la creatividad culinaria de los estudiantes que cocinan. Promocionado por Mireia Nel·lo, profesora del Departamento de Industrias Alimentarias, bióloga y miembro del colectivo eixarcolant, este proyecto es parte de (8k, mejor calidad, obra maestra, muy detallada: 1.1)

Un Viatge Culinari Cap a les Arrels Naturals

A l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, la setmana ha començat amb una presentació fascinant que destaca la intersecció entre la natura i la gastronomia. El projecte ‘Del Bosc a Taula’ busca rescatar les plantes silvestres comestibles, i ho fa a través de la creativitat dels futurs cuiners que estudien Direcció de Cuina.

Una Iniciativa Impulsada per Experts

Dirigit per Mireia Nel·lo, una biòloga i professora del Departament d’Indústries Alimentàries, aquest projecte es va gestar en col·laboració amb el Col·lectiu Eixarcolant. L’objectiu és promoure la sobirania alimentària mitjançant l’ús de plantes silvestres i varietats tradicionals, en un esforç per reconèixer la seva importància en la nostra dieta.

L’Experimentació Culinària de l’Alumnat

Durant el mes de març, l’alumnat de segon curs ha estat dividit en cinc grups per investigar i experimentar amb quatre plantes silvestres: la malva, la borraina, els morrons i l’ortiga. Cada grup ha explorat les característiques organolèptiques d’una d’aquestes plantes, creant propostes culinàries innovadores que seran valorades per un jurat especialitzat.

La Valoració d’un Jurat Expert

El jurat, compost per figures destacades del món gastronòmic i agroecològic, ha pogut degustar les creacions dels estudiants. Entre ells, Moha Quach, xef i propietari d’El Terrat, i Joan Gómez, responsable de sala del restaurant Miramar, han elogiat la qualitat i la creativitat de les propostes presentades.

Un Plat Triomfador: ‘Via Augusta’

El plat guanyador d’aquest concurs ha estat un caneló de malva, creat pels alumnes Elisabet Fregà, Francesc Rico, Victòria Aizpurua i Eva Tallada. Aquest plat destaca no només per la seva presentació sinó també per la innovadora tècnica d’assecar les fulles abans de cuinar-les, que aporta un sabor i textura inigualables.

El Poder de les Plantes Silvestres

Eudald Ruiz, un dels alumnes, ha compartit la seva experiència, destacant que l’ortiga pot ser una alternativa als espinacs, oferint un sabor més suau i colors vibrants que aporten una nova dimensió a la cuina i la cocteleria.

Un Futur Prometedor per a la Cuina Sostenible

Amb iniciatives com aquesta, l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils reafirma el seu compromís amb l’educació gastronòmica que no només valora la tradició, sinó que també abraça la innovació i la sostenibilitat. Tal com va expressar Mireia Nel·lo, la cuina pot ser un reflex del paisatge que ens envolta, i és hora de mirar més enllà dels aliments convencionals per descobrir nous sabors que ens ofereix el nostre entorn.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00