Una Experiència Única
La cultura gastronòmica francesa és veritablement excepcional. No afirmo que la seva cuina sigui superior a la nostra, ja que aquest debat té un sentit limitat, però és innegable que el coneixement dels productes i aliments nacionals és més estès entre el públic en general, el que implica una forma diferent de consumir i menjar .
La Fórmula del Migdia
A França, durant el migdia, es pot gaudir d’una opció gastronòmica senzilla, econòmica i ràpida, perfecta per satisfer lleugerament i eficaçment la gana d’aquelles hores. Aquesta és la fórmula del migdia, que generalment consisteix en un plat verd, com ara amanida, crema o verdures a la planxa, acompanyat d’un plat més substancial, però no excessivament, com una quiche, una crep o alguna carn a la graella. El seu menú del migdia, similar al nostre, inclou plats més elaborats i també postres .
Una Experiència a Barcelona
A Barcelona, els restaurants francesos són escassos, però és possible gaudir d’una experiència similar a la descrita a la creperia bretona Le Pt’y Món per 14 €. Situada al Passatge de Lluís Pellicer, aquest establiment fa que el carrer s’ompli amb l’aroma de les seves crepes i galettes torrant-se a la planxa calenta .
Una Experiència Culinarària Única
El menú ofereix amanida amb fulla de roure, formatge feta, tomàquet sec, oliva negra i nous; crema freda de tomàquet i alfàbrega amb daus de mozzarella; hummus amb cruixent de parmesà; i opcions com galette de sobrassada, mel i ceba cruixent, galette d’espinacs al vapor amb ou i cruixent de cansalada o galette vegana de carabassó, tomàquets confitats i avellanes. Les postres inclouen coca, pastís de mousse de xocolata i plàtan o crepe dolça de llimona i sucre. Aquesta experiència culinària única ofereix una combinació de sabors i textures que no deixa indiferent cap paladar .
Una Tradició Autèntica
La creperia bretona Le Pt’y Món manté la tradició bretona, utilitzant la paraula ‘galette’ per referir-se a la crepe, ja que està feta amb farina de blat sarraí, més gustosa, fosca i cruixent, i sense gluten. A més, ofereixen diverses sidres bretones per acompanyar les galettes o, si es prefereix, una selecció de vins nacionals per copes o ampolles .