Inici » La Discriminació Positiva i l’Edatisme a la Societat Actual

La Discriminació Positiva i l’Edatisme a la Societat Actual

by PREMIUM.CAT
una dona amb els cabells blancs i una camisa blava mirant la càmera amb una mirada seriosa a la cara, Constance Copeman, imatge promocional, retrat d'un personatge, neoplasticisme

Una Reflexió sobre l’Edatisme i la Discriminació Positiva

La setmana passada vam abordar la qüestió de l’”edatisme”, que es refereix a la discriminació que sofreixen moltes persones grans simplement a causa de la seva edat. En ocasions, aquesta discriminació es manifesta de manera subtil, com quan nosaltres mateixos ens limitem massa o permetem que altres persones més joves prenguin les decisions per nosaltres. No obstant això, en altres situacions, aquesta discriminació pot arribar a ser dramàtica, com va succeir amb el “triatge” durant la pandèmia de la Covid.

La Discriminació Positiva com a Forma de Reconeixement

Malgrat això, és gratificant quan se’ns discrimina de manera “positiva”. Recentment, durant una estada a Praga, vaig descobrir que tot el transport públic és gratuït per a les persones majors de 65 anys, i que tots gaudim d’un descompte del 50% en els trens. Això planteja una qüestió: si volem ser tractats igual que tothom, per què reclamem avantatges exclusius per a nosaltres? Per què lluitem per reforçar les entitats de gent gran i demanem un reconeixement especial per a la nostra comunitat?

La Reivindicació de la Gent Gran i la Discriminació Positiva

La resposta és clara: massa sovint, no se’ns tracta com a iguals. Ens oblidem, no se’ns consulta en la presa de decisions, se’ns considera com a persones ja amortitzades, i tenim la sensació que molestem i que la nostra experiència no és valorada. Això justifica la necessitat de la “discriminació positiva” com a forma de reconeixement i compensació.

La Lluita contra la Bretxa Digital i la Discriminació Positiva

Un exemple concret d’aquesta reivindicació és la lluita contra la bretxa digital. La tecnologia s’està aplicant a les entitats bancàries i a l’Administració, deixant de banda una gran quantitat de persones que no estan preparades per assimilar-la. Això posa de manifest la necessitat de la discriminació positiva per garantir que cap sector de la societat es quedi enrere en aquesta era digital.

Segueix-nos i Subscriu-te

Per estar al corrent dels fets de la ciutat, us convidem a seguir-nos a través de diverses plataformes com WhatsApp, Telegram, butlletí electrònic, Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00