Inici » La importància de l’obra artística i les seves tradicions

La importància de l’obra artística i les seves tradicions

by PREMIUM.CAT
un grup de persones assegudes davant d'un quadre d'un home amb el tors nu i altres persones, Apelles, pintura a l'oli renaixentista, un barroc flamenc, art feminista

Una reflexió sobre l’art i la seva transcendència

Malgrat no estar obligat a expressar-me públicament sobre la intencionalitat artística de la meva creació, he decidit sortir del meu silenci per abordar les circumstàncies i la polèmica que envolta l’obra ‘La Gran Bacanal’. Aquesta obra, comissariada per Rosa Cerarols, Pep Espelt i Eduard Finestres del col·lectiu Konvent, va tenir lloc el passat 5 de juny en el marc del VII Fòrum Cultura i Ruralitats a Tortosa.

L’art com a llenguatge universal

Abans de començar, és important recordar que l’imaginari religiós no pertany a cap grup específic, sinó que forma part de la nostra identitat i cultura col·lectiva. A través de l’art, els temes religiosos es converteixen en un llenguatge universal que traspassa fronteres i èpoques, permetent a les persones connectar amb allò diví, sagrat i espiritual de diverses maneres. L’obra ‘La Gran Bacanal’ reflecteix aquesta capacitat de reinterpretar i resignificar els símbols religiosos en contextos nous i diversos.

La dignitat de la modesta baldana

Des del meu punt de vista artístic, he decidit donar a la modesta baldana una dignitat que va més enllà del seu significat mundà. Aquesta elecció sorgeix de la profunda reflexió sobre el poder semàntic i estètic que contenen els símbols religiosos, elevant així el significat de la creació a un pla metafísic.

Santa Baldana: un relat universal

Santa Baldana és un relat que no pretén burlar-se de cap creença, sinó que busca la veneració d’un element cohesionador que simbolitza la unió de pobles i comunitats en celebracions i esdeveniments. Aquesta obra s’inspira en les tradicions i costums que han estat integrats a la nostra societat al llarg de la història.

Una invitació al diàleg

Vull dirigir-me a aquelles persones que es puguin sentir ofeses o incòmodes davant de l’obra ‘La Gran Bacanal’. La meva intenció mai ha estat ofendre les seves creences o símbols. Estic obert a intercanviar opinions i debatre sobre el significat de l’alteració de símbols i tradicions en la nostra comunitat.

Una obra que ha generat controvèrsia

Lamento profundament la controvèrsia que ha envoltat ‘La Gran Bacanal’ i que ha desviat l’atenció del VII Fòrum de Cultura i Ruralitats a Tortosa. Aquest esdeveniment va comptar amb més de 80 intervencions d’interès i excel·lència artística.

Una crida a la calma

Enmig d’aquesta polèmica, vull transmetre un missatge de calma a aquelles persones que puguin sentir-se incòmodes davant de la figura venerada de Santa Baldana. Espero que amb el temps puguin reconèixer que aquesta obra no representa cap perill per a la ciutat, sinó que simbolitza temps d’abundància i benediccions.

La llibertat de crear i dipositar la nostra fe

En última instància, considero crucial la llibertat individual de crear, triar i respectar les narratives a les quals decidim dipositar la nostra fe. L’art és una eina per expressar-nos i connectar amb allò sagrat i espiritual, independentment de les diferents interpretacions que puguin sorgir.

Conclusió

En resum, ‘La Gran Bacanal’ és una obra que busca la reflexió i la reinterpretació dels símbols religiosos en un context contemporani. No pretén ofendre cap creença o tradició, sinó que convida al diàleg i a la comprensió mútua. L’art té la capacitat de connectar-nos i enriquir-nos com a societat, i és important valorar la diversitat d’expressió artística i les seves tradicions.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00