Inici » La polèmica profunditat de la piscina a París: un desafiament per als nedadors

La polèmica profunditat de la piscina a París: un desafiament per als nedadors

by PREMIUM.CAT
un home en una piscina amb una diadema vermella i una gorra de bany amb una franja vermella i blanca, Clément Serveau, david lazar, una escultura de bronze, les nabis

Hugo González alerta sobre les limitacions de la piscina olímpica

Hugo González de Oliveira, un talent emergent en la natació espanyola, ha portat a l’atenció pública una qüestió crucial relacionada amb la piscina de La Defense a París. En el marc dels Jocs Olímpics, el nedador de Palma de Mallorca ha destacat que aquesta instal·lació no satisferia les normatives vigents de World Aquatics, la qual cosa pot afectar no només el seu rendiment sinó el de tots els competidors.

Un context de regulacions canviants

La piscina, coneguda com a seu de proves olímpiques, va ser dissenyada originalment sota uns criteris que ara han quedat obsolets. González, campió mundial en els 200 metres esquena, explica que les especificacions de profunditat han canviat des del 1 de juliol, amb un impacte que pot complicar la competència finament ajustada d’aquests atletes.

El significat de la profunditat en la natació

En la natació competitiva, la profunditat de l’aigua és un aspecte fonamental. Com més profunda sigui la piscina, menys turbulències es generen quan els nedadors es desplacen, resultant en un millor lliscament. En el cas de La Defense, amb una profunditat de 2,10 a 2,20 metres, s’estan creant condicions que poden afectar l’eficiència de cada braçada.

La física darrere de la natació

La ciència de la natació, i en particular la dinàmica de fluids, revela que una piscina més profunda redueix la resistència que els nedadors han d’afrontar. A mesura que intensifiquen el seu rendiment, la generació de fluxos rotacionals coneguts com a vòrtex es pot veure compromesa en una piscina menys profunda, cosa que resulta en una menor propulsió.

Un canvi normatiu desafortunat

El controvertit canvi, que ha coincidir amb l’últim estadi de construcció de la piscina, s’ha dut a terme a l’instància de l’empresa italiana Myrtha Pools, que ha estat responsable de les instal·lacions per a les últimes sis edicions dels Jocs. Les noves dimensions comparades amb les de Tòquio 2020 han generat dubtes sobre la justícia de les competències.

Una oportunitat per a l’excel·lència, malgrat les limitacions

Malgrat les inquietuds sobre la piscina de La Defense, algunes actuacions han resultat notòries. Nedadors com Leon Marchand han aconseguit rècords olímpics impressionants, il·luminant la competència amb l’esperança de batre també rècords mundials. Tot i que és un escenari més lent, els atletes continuen esforçant-se al màxim per aprofitar les seves habilitats.

A mesura que s’acosten els jocs d’agost, la comunitat de la natació observa amb atenció no només l’estat de la piscina, sinó la determinació inquebrantable d’atletes amateurs i professionals que competeixen sota condicions que poden no ser òptimes. Aquesta situació s’ha convertit en un testimoni de la resiliència de l’esport i la seva capacitat d’adaptació a nous reptes.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00