Inici » La pressió internacional creix per la transparència electoral a Veneçuela

La pressió internacional creix per la transparència electoral a Veneçuela

by PREMIUM.CAT
dos homes dempeus sobre una caixa blava amb un paper blanc dins i altres homes al voltant, Carlos Francisco Chang Marín, ignacio fernandez rios, una foto, regionalisme

Pressions Globals sobre el Govern

Després de les recents eleccions a Veneçuela, la demanda de transparència ha agafat força a nivell internacional. Diversos països, incloent membres de la Unió Europea, han exigit al govern de Nicolás Maduro que publiqui les actes oficials dels esdeveniments electorals a fi d’assegurar la integritat del resultat.

Posicionament de la Unió Europea

Josep Borrell, el principal portaveu de la UE, ha afirmat que la falta de transparència impedeix reconèixer els resultats de les eleccions del 28 de juliol. En un comunicat recent, ha destacat que els informes de les missions d’observació electoral coincideixen en què els estàndards internacionals no s’han complert en el procés.

Demandes Clau de la UE

La Unió Europea ha instat explicitament al Consell Nacional Electoral (CNE) a fer públiques les actes de les votacions, advertint que sense aquest pas, la legitimidad dels resultats es veu greument qüestionada.

Drets Humans i Protestes Civils

El clima de tensió ha augmentat a Veneçuela amb les manifestacions que han sorgit arreu del país, amb més de 2.000 detencions reportades i diversos morts, segons fonts de l’executiu i de l’ONG Fòrum Penal. La UE ha cridat a les autoritats a respectar els drets humans, incloent el dret a la llibertat d’expressió i de reunió.

Reacció de Sitges Europeus

Espanya, Itàlia, França, Alemanya, Països Baixos, Polònia i Portugal han manifestat la seva preocupació en una declaració comuna, demanant de manera urgent que es publiquin les actes electorals per aprofundir la transparència del procés.

El CNE Manté el seu Posicionament

Malgrat les pressions externes, el CNE va confirmar la reelecció de Maduro amb un 51,95% dels vots, una afirmació que molts consideren dubtosa sense la publicació d’informes detallats. La Declaració del CNE, que xifra González Urrutia en un 43,18%, crea una imatge de continuïtat en la retòrica de suport públic al govern chavista.

El Context Electoral Actual

Amb quasi un 97% de les actes escrutades, la situaciós genera un ambient d’incredulitat envers els resultats. La falta d’informació clara i transparent pot alimentar encara més les tensions tant dins del país com en l’arena internacional.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00