Inici » La restauració d’una obra mestra: Sant Martí renova el seu esplendor

La restauració d’una obra mestra: Sant Martí renova el seu esplendor

by PREMIUM.CAT
La imagen captura un momento del evento de presentación celebrado en 'Dijous 3 d’Abl' en el 'Museu Diocesà de Barcelona'. En primer plano, un 'retablo gótico' bellamente restaurado con 'Sant Martí' se destaca prominentemente, mostrando detalles intrincados de las 'vestimentas' del santo que reflejan una rica paleta de colores. El retablo está enmarcado por la 'arquitectura gótica' adornada, con delicadas tallas y acentos de hoja de oro que atrapan la luz. Los asistentes están reunidos, algunos sentados y otros de pie, todos comprometidos y atentos como 'Mn. Robert Baró, el director del museo, habla apasionadamente sobre la misión del museo de recuperar el "patrimonio artístico". En el fondo, una pantalla grande muestra una presentación de 'punto de alimentación', revelando 'antes y después de' imágenes del proceso de restauración, destacando el trabajo meticuloso realizado por 'Beatriz Montobbio' y 'Lourdes Dominel'. El ambiente está lleno de una sensación de reverencia y aprecio por la "artesanía artística"

Un esdeveniment memorable al Museu Diocesà

El dijous 3 d’abril, el Museu Diocesà de Barcelona va ser l’escenari d’una presentació significativa, centrada en la restauració d’una de les seves obres més valuoses: la taula central del retaule gòtic de Sant Martí, procedent de la parròquia de Teià. L’acte, anomenat “Sant Martí torna a lluir”, va atraure l’atenció de nombrosos assistents.

Compromís amb el patrimoni artístic

Mn. Robert Baró, qui lidera el Museu Diocesà, va destacar la importància de la seva missió: la recuperació i preservació del patrimoni artístic. La restauració del retaule gòtic de Sant Martí exemplifica perfectament aquest compromís.

Un procés meticulós i col·laboratiu

Les restauradores Beatriz Montobbio i Lourdes Domedel han descrit el procés de restauració com “long i laboriós”. Amb el suport de Mireia Mestre, directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, es va posar de manifest la sinergia entre ambdues institucions.

L’important paper de les restauradores

Mestre va subratllar la importància del treball realitzat per Montobbio i Domedel, que van dur a terme la restauració a les instal·lacions del CRBMC a Valldoreix. Els experts van assenyalar que el primer pas va ser una avaluació exhaustiva de l’estat de conservació de l’obra.

Revelacions del procés restaurador

Amb l’ajuda d’una presentació visual, les restauradores van il·lustrar als assistents el recorregut de la restauració, mostrant imatges impactants del ‘abans’ i ‘després’. Entre les accions realitzades, van destacar la neteja de la brutícia acumulada i la retirada de capes de vernís que havien alterat els colors originals de l’obra.

Un tresor artístic amb un misteri

La Dra. Rosa Alcoy, experta en història de l’art, va qualificar la taula central del retaule de Sant Martí com una “filigrana excepcional”, destacant la seva bellesa i l’enigma que envolta el seu autor, que es desconeix.

Un patró amb una història rica

Finalment, Josep M. Balada, representant de l’Espai Sant Martí de la parròquia de Teià, va compartir amb els assistents el significat de la figura de Sant Martí com a patró de la vila, aportant un context cultural i històric que enriqueix la comprensió de l’obra.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00