Un informe revela les ciutats més cares per a la construcció d’apartaments a Europa
Un recent informe sobre el cost de construcció d’apartaments a deu ciutats europees revela diferències significatives en els preus per metre quadrat. L’informe, elaborat a Irlanda i recollit per Euronews, destaca tant les ciutats més cares com les més econòmiques per a la construcció.
Les ciutats més cares per a la construcció d’apartaments
Segons l’informe, les ciutats amb els preus de construcció més alts són Zuric, Dublin, Manchester, Estocolm i Glasgow. Zuric lidera la llista amb un cost de 2.866 euros per metre quadrat, seguida de prop per Dublin amb un preu de 2.363 euros per metre quadrat. Manchester, Estocolm i Glasgow també són ciutats destacades pel seu alt cost de construcció.
Les ciutats més econòmiques per a la construcció d’apartaments
D’altra banda, les ciutats amb els preus de construcció més baixos inclouen Tallin, Birmingham, Amsterdam, Brussel·les i Belfast. Tallin és la ciutat més econòmica amb un cost de 1.367 euros per metre quadrat. Birmingham, Amsterdam, Brussel·les i Belfast també ofereixen costos més assequibles per a la construcció d’apartaments.
Factors que influeixen en els costos de construcció
L’informe també destaca que els costos de construcció es divideixen en dues categories principals: costos durs i costos tous. Els costos durs inclouen el preu dels materials necessaris per a la construcció, mentre que els costos tous comprenen els honoraris professionals i els impostos associats al projecte.
Un altre factor destacat en l’informe és el disseny arquitectònic, especialment a Irlanda, on els dissenys contribueixen significativament als alts costos de construcció. L’informe suggereix que un enfocament més flexible en la planificació i el disseny podria ajudar a reduir aquests costos, com es pot observar en el cas de Dublin.
El context de la construcció d’apartaments a Dublin
Dublin és una de les ciutats amb els preus de construcció més alts, amb un cost de 2.363 euros per metre quadrat. A més dels alts costos, la ciutat també enfronta una greu crisi d’habitatge, amb un augment de la població sense llar. Aquest context subratlla la urgència de trobar solucions efectives per reduir els costos de construcció i abordar l’escassetat d’habitatges (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).
Variació en els costos de la mà d’obra
Un altre factor que influeix en els costos de construcció és el cost de la mà d’obra, que varia significativament entre les ciutats europees. Per exemple, Estònia té un dels costos laborals més baixos amb 16,50 euros per hora, mentre que ciutats com Zuric, Viena, Berlín i Ginebra destaquen per tenir els costos laborals més alts a Europa (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).
Context temporal de l’informe
És important tenir en compte que l’informe fa referència al primer trimestre de 2020, abans de l’impacte de la pandèmia i la crisi dels preus energètics a Europa. Aquests esdeveniments han alterat significativament els costos de construcció en els últims anys, i és probable que els preus actuals difereixin dels reportats.