Inici » Les Esperes a les Urgències Hospitalàries: Anàlisi i Tendències

Les Esperes a les Urgències Hospitalàries: Anàlisi i Tendències

by PREMIUM.CAT

Revisió de Temps d’Espera a l’Hospital de Figueres

Durant l’any 2023, els pacients que van recórrer al Servei d’Urgències de l’Hospital de Figueres van experimentar una mitjana d’espera de 50 minuts per a la seva atenció. Aquest temps representa una disminució de cinc minuts en comparació amb l’any anterior, tot i que és important notar que respecte al 2019, el temps d’espera ha augmentat dràsticament en 38 minuts. Aleshores, els pacients esperaven una mitjana de 12 minuts per rebre atenció.

Anàlisi de Serveis i Demanda

El 2023, l’Hospital de Figueres va tractar un total de 80.214 pacients a les urgències, una xifra inferior a la del 2019, quan el temps d’espera era notablement menor. En aquell any es van atendre 82.438 pacients, mentre que el 2022 la xifra va ser de 76.523, amb un temps d’espera cinc minuts més alt.

Malgrat que els 50 minuts d’espera a Figueres poden semblar elevats, és rellevant destacar que altres centres presenten temps d’espera encara més llargs. Per exemple, l’Hospital del Mar de Barcelona registra una espera de 114 minuts, mentre que l’Hospital residència Sant Camil, a Garraf, arriba als 104 minuts. D’altra banda, alguns hospitals han aconseguit reduir significativament les seves esperes, com l’Hospital de Bellvitge, que ha passat de 130 minuts el 2019 a 55 el passat any.

Tendències a Girona

L’Hospital Doctor Josep Trueta de Girona va atendre un total de 82.830 urgències l’any passat, amb un temps d’espera mitjà de 61,5 minuts. Aquesta xifra representa un increment respecte al 2022 (60,7 minuts), seguint la tendència a l’alça des del 2019, quan l’espera era de 58,4 minuts. En aquest cas, els minuts d’espera s’han triplicat des del 2010, quan la mitjana era d’aproximadament 20 minuts.

Tendències Generals

Les urgències hospitalàries de la xarxa pública van atendre un total de 3,8 milions de pacients durant el 2023, un increment del 2,2% respecte a l’any anterior. Malgrat l’increment de la demanda, els temps d’espera no van augmentar durant aquest període. No obstant això, l’augment constant de pacients des del 2010 ha generat una pressió addicional sobre els serveis, ja que els recursos personals i espacials no han crescut al mateix ritme.

Segons la directora del servei d’Urgències de l’Hospital de Sant Pau, Mireia Puig, l’increment de pacients a les urgències hospitalàries ha estat progressiu des del 2010, amb un increment anual d’aproximadament el 2,5%. Aquesta tendència s’ha vist exacerbada pel canvi en el perfil dels usuaris, amb un notable augment de la població de gent gran que recorre a aquests serveis.

Anàlisi del Nivell de Gravetat i Temps d’Espera

Les dades recopilades reflecteixen la variació dels temps d’espera en funció del nivell de gravetat dels casos. Les urgències de nivell 4, que representen el 49% del total, tenen un temps mitjà d’espera de 65,7 minuts. Les de nivell 3, que constitueixen el 32% de les urgències, presenten un temps d’espera similar. En canvi, les de nivell 2, que representen només el 5,4% del total, tenen el temps d’espera mitjà més baix, amb 52,8 minuts.

Altres Notícies Destacades

En altres notícies de l’Alt Empordà, s’informa sobre diversos temes, com la menor afluència als municipis, actuacions de la Guàrdia Urbana, opinions polítiques i esdeveniments culturals.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00