Inici » L’Evolució dels Preus als Restaurants d’Alta Cuina

L’Evolució dels Preus als Restaurants d’Alta Cuina

by PREMIUM.CAT
un plat amb unes petites postres a sobre d'una taula amb un taulell de fusta al darrere, Carol Bove, fotografia de menjar, renderització en 3D, minimalisme

Noves Tendències a l’Alta Cuina

Els restaurants que figuren a les guies gastronòmiques com a destacats a nivell mundial solen ser establiments reconeguts per la seva excel·lència culinària, oferint menús degustació i presentant una proposta gastronòmica d’alt nivell. Cada vegada és més comú trobar preus elevats en aquests establiments, arribant a assolir els 100€, 500€ o fins i tot 1.000€ per un menú.

Variacions de Preus en Dates Especials

Tot i que es parla molt dels alts preus habituals en aquests restaurants, no s’esmenta tant l’increment de preus que alguns apliquen en determinades dates assenyalades. Un exemple és el restaurant DiverXO, dirigit pel xef Dabiz Muñoz.

El restaurant DiverXO, ubicat a Madrid i guardonat amb tres estrelles Michelin, és conegut per la seva proposta avantguardista i el seu menú anomenat ‘La cuina dels porcs voladors’, el qual té un cost de 450€. Tot i això, l’interessant és que aquest preu no inclou el maridatge, i si s’hagués gaudit unes setmanes abans, el menú hauria estat 55 € més econòmic. Aquesta notable diferència de preu és deguda a l’augment sobtat abans de la gala de The World’s 50 Best Restaurants.

El restaurant va incrementar el preu just abans de la gala, possiblement anticipant un millor resultat a la llista, encara que aquestes són només especulacions. La veritat és que d’un dia per l’altre, Dabiz Muñoz va augmentar en 55€ el preu del menú de DiverXO, passant de 395€ a 450€. Aquest preu no inclou el vi, el qual s’ha de pagar a part. El maridatge té un cost que oscil·la entre 300€ i 600€, la qual cosa significa que un dinar complet a DiverXO pot arribar a costar 1050€.

Ajustaments a Altres Restaurants Destacats

DiverXO no és l’únic restaurant que ha modificat els preus. Gaudir, recentment anomenat el millor restaurant del món, també ha augmentat el cost de la seva experiència, encara que en aquest cas l’increment va ser de tan sols 5 €, acompanyat de l’addició d’un plat addicional.

És important considerar que el preu total dels dos menús varia, de 450 € a Madrid i 295 € a Barcelona. A més, el maridatge a DiverXO té un cost entre 300€ i 600€, mentre que a Gaudir és de 165€. Tot i aquestes diferències, tots dos restaurants es mantenen a la llista dels 50 Best Restaurants, ocupant DiverXO el quart lloc i Gaudir el primer lloc.

D’altra banda, Gaudir ofereix una opció addicional que DiverXO no té: un menú especial a una sala privada amb una cuina exclusiva, amb un cost de 1055 € per persona, disminuint el preu per cap segons el nombre de comensals, amb un màxim de 6 persones. L’augment de 5€ en el preu dels menús a Gaudir s’aplica a totes les opcions: menú Clàssic, menú Gaudir, menú Especial Taula m#01 la Taula Viva i el maridatge de vins.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00